1. Decembar 2011

Pljevlja – Dane Crvenog krsta Crne Gore, u općinskoj organizaciji Crvenog krsta Pljevlja obilježavaju sabirnom akcijom pod nazivom „Solidarnost na djelu“, a pod geslom „Vaše malo, nekome puno“.

Volonteri ove organizacije ovih dana intenzivirali su obilazak mjesnih zajednica i prikupili dio novčane pomoći, a u organizaciji se nadaju da će do 6. decembra, do kada traje sabirna akcija, uspjeti da sakupe novčani iznos kojim će obezbijediti pomoć u namirnicama za oko pedeset porodica i izvršiti raspodjelu za one koji do sada nisu dobili pomoć od Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i općine.

– Solidarnost u našem gradu je uvijek bila izražena. Međutim, kriza je učinila svoje, pa ljudi više nisu toliko u mogućnosti da pomognu. Sve u svemu, možemo biti djelimično zadovoljni do sada postignutim rezultatima ove akcije, mada smo više očekivali od preduzeća i ustanova – rekao je Željko Minić sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta.

Po njegovim riječima, sve je veći broj onih koji traže pomoć Crvenog krsta, ali im se teško izlazi u susret, mada je unazad dvije do tri godine organizacija imala dovoljno namirnica da u svakom momentu svakome pomogne.

–  Ova godina je bila izuzetno teška i jedva čekamo kraj ove akcije kako bi mogli podmiriti bar minimum potreba korisnika – rekao je Minić.

Ono na šta su ponosni u opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Pljevlja je sve veći broj mladih volontera, a trenutno njih dvadeset radi program brige o starima koji se sprovodi preko austrijske organizacije Crvenog krsta i austrijske Agencije za razvoj.

– Ukoliko nam općina postane partner oko finansiranja i nastavka  ovog programa, naša organizacija biće jedina u Crnoj Gori koja će ga i u naredne tri godine nastaviti. Planiramo i pokušaćemo da program proširimo i na seosko područje, mada organizacija djeluje na području cijele općine i uvijek se trudimo da svima pomognemo – kazao je Minić

Sabirna akcija „Solidarnost na djelu“ biće produžena još nekoliko nedelja i potrajaće sve do kraja decembra.

Izvor: Pobjeda.me

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles