PEŠTER JE ODLUČILA – Veliki skup “Ujedinjeni za pravdu” u Dugoj Poljani

0
4621

Skup liste “Ujedinjeni za pravdu – SPP – Usame Zukorlić” održan je u Dugoj Poljani. Sala restorana Biser bila je premala da primi sve zainteresirane ljude sa Peštera i Kladnice koji su došli dati podršku listi i njenom nosiocu Usami Zukorliću.

Među prisutnima, pored nosioca liste Usame Zukorlića i potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Rejhan Kurtović, kao i predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

U uvodnoj riječi gospodin Mujagić obratio se prisutnima. Osvrnuo se na pojedince koji su prethodnih dana pokušali unijeti nove nemire u opštini Sjenica.

“Godine 2007. pokušali su da sruše Islamsku zajednicu. Godine 2023. to su pokušali i sa opštinom. Ista meta, isto ostojanje, isti prohtjevi onih koji žele da udare na naše temelje. Građanima Sjenice se nudi kriminal zadnjih 20 godina. To je njihova politika, to je smjer njihovog djelovanja. Ali oni ne znaju da ovaj narod ne mogu da porobe. Jednom su nam prodali priču i uredu je da se jednom pogriješi. Ali ako dva puta nasednemo na jednu istu priču onda nije do njih, već do nas. I sad im poručujem – i iz pozicije i iz opozicije i svake druge pozicije gdje se nalazi SPP će ih pobijediti”, poručio je Mujagić.

Osvrnuo se i na podatke istraživanja određenih nezavisnih agencija za rejting stranaka.

“Ja vjerujem u veliku pobjedu. Veću nego bilo kad do sad. Zašto? Pa evo vam istraživanja nezavisnih agencija i medija – SPP je 6. na listi svih stranaka u R. Srbiji. Predviđaju nam veliki rezultat na Parlamentarnim izborima. Znajte, učinićemo sve da se nepravda prema lokalnoj samoupravi u Sjenici ispravi”, dodao je Mujagić.

Potpredsjednik SPP-a prof. dr. Rejhan Kurtović istakao da su ovi izbori ispit zrelosti naših ljudi.

“Mi sa Peštera i iz Kladnice nikada nismo bili gubitnici. Mi smo uvijek bili pobjednici. Drago mi je da vidim dosta mladih i nasmijanih lica, omladine. Oni su biseri naše svijetle budućnosti. Mnogi su mislili da će se ovaj pokret ugasiti, ali vi znate onu našu staru – pred zoru se mrzne. Neka oni sačekaju tu zoru pa ćemo da vidimo ko će da smrzne. Ali neka znaju – mi smo Pešterci, gorštaci. Mi ne mrznemo. Uvijek smo učili od našeg rahmetli lidera – radite po pravdi, budite iskreni i Allah je na našoj strani. Što nas jače udaraju, mi sve jači. Muftija je predvidio kad je ono jednom rekao: “neće mi ni sina ostaviti na miru”. E pa nećemo ni mi njih neka znaju. Sada polažemo ispit koliko smo jaki i koliko će ovaj pokret trajati i koliko će živjeti Muftijina ideja. Mi nećemo odustati od ovoga puta”, kazao je dr. Kurtović.

Predsjednik SPP-a i nosilac liste Usame Zukorlić dočekan je velikim aplauzima u pešterski kraj, mjesto odakle je, kako reče, krenula karavana pobjede i oslobađanja naših ljudi.

“Reče profesor Rejhan – pred zoru se mrzne. Ja ću dodati – kad dođe zima – pas, mačka i miš spavaju zajedno. Hvala vam što ste uz naš pokret i ideju. Ovdje, u Dugoj Poljani, srcu Peštera, nikada nismo veći skup imali nego danas. Vi znate da je rahmetli Muftija govorio da, kada SPP dođe na vlast, prema svima će biti podjednako pravedna. Svakom će se, neovisno koga je glasao, čistiti snijeg ispred kuće i asfaltirati. Zar misle kriminalci da ćemo prihvatiti da vrate svoje pravilo čišćenja snijega samo ispred kuća svojih glasača. To su oni radili, to i sada pokušavaju da rade. Isti ti kriminalci to rade i u Tutinu. Nećemo im dozvoliti, suzbijaćemo ih na svakom koraku. Na sve načine. Ostavili su užasne dugove, devastiranu opštinu. Predsjednik Munib uspio je vratiti većinu duga domaćinskim odnosom, asfaltirati preko 60 kilometara puta posebno izdekstvovanim novcem od strane države i sad dođu oni koji su taj haos ostavili iza sebe – vidjeli da se dug vratio pa bi opet ispočetka. E neće moći! Ne da ponosna Pešter! Ne daju ponosni ljudi! Ne damo!”, kazao je Usame Zukorlić.

Osvrnuo se kratko na pojedince koji su imali želju istupanjem iz stranke izboriti lične interese.

“Ako smo mi iz vrha stranke bili problem – zašto su formirali 4 nove stranke? Tu jednu “ispravnu” zašto nisu osnovali, nego četvorica poglavica u četiri stranke. Nego su sve to lični interesi i ništa drugo. Znajte, nestaće kao što su nestali i oni sa prošlih izbora”, dodao je Zukorlić.

Prva stvar koju će SPP uraditi nakon izborne pobjede, navodi Zukorlić, jeste da će vratiti, kako ističe, kriminalce u šahte.

“Kriminal i korupciju niko nije uspio da ukine. Nikad. Nije to naš posao. Mi ćemo samo da ih vratimo tamo odakle su došli, u njihova prirodna staništa – a to su šahte. Kriminalce ćemo vratiti u šahte, pa neka tamo u svojim miljeima i putevima kolaju, a nas da puste da nastavimo da radimo naš posao na dobrobit poštenog naroda”, kazao je Usame Zukorlić.

SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.