Održana naučna konferencija na temu „Zajednica između slobode i jedinstva“

1
1861

Povodom 14 godina od agresije na Islamsku zajednicu, u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, 04.10.2021. godine, u prepunoj Velikoj sali Mešihata upriličena je naučna konferencija na temu „Zajednica između slobode i jedinstva“.

Konferenciju je otvorio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić uvodnim obraćanjem, a u prvoj sesiji izlagali su: akademik Muamer Zukorlić na temu „Zajednica slobode, dostojanstva i autonomnosti“, dr. Misala Pramenković na temu „Efekti i posljedice odbrane Islamske zajednice“, te msc. Harun ef. Eminagić na temu „Značaj jedinstvene Islamske zajednice sa centrom u Sarajevu“.

Nakon kraće pauze, u drugoj sesiji ovog naučnog skupa govorili su: dr. Rešad ef. Plojović na temu „Uloga policijskih i drugih državnih organa u agresiji na Islamsku zajednicu“, dr. Admir Muratović na temu „Politička pozadina agresije na Islamsku zajednicu“, dr. Hajrudin Balić na temu „Uloga medija u agresiji na Islamsku zajednicu“ i dr. Mustafa Fetić na temu „Odlučnost džemata u odbrani Islamske zajednice“.

(Mešihat)

 

   


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Samo timskim radom ,intitucijalno ,gdje svaki posteni ,pametni ,visoko obrazovani Bosnjak i Bosnjakinja MORA preuzeti dijo svoje odgovornosti i onda timski raditi i institucijalno odgovarati na sve izazove i prijetnje za Bosnjake Sandzaka.Sto vise pojedinica ukljucuti u radu na svim nivoima i svakidnevni rad na ,lokalnom,drzavnom,interacijonalnom nivou. Centrala mora imati svakodnevne informacije iz Srbije ,CG,BiH,Kosova ,Makedonija (stroga razmena informacija i koordinacija za projekte,zajednicki rad i institucijalno delovanje i institucijalno odgovaranje Bosnhaka Sandzaka ,BiH,Kosova ,CG ,Makedonije ,EU i USA. Svakidnevni kontakti i koordinacija .. Samo pravim informacijama u pravo vrijeme ,analizom i pitrebnom strategijom se more odgovarati na svakodnevne udare na Bosnjake .Veoma je vazno da se sto veci broj Bosnjaka patrijota ukljuci u aktivnosti .Sljedeci prvi cilj je dobro odraditi predizbornu kampanju u srbiji 2022. VEOMA VAZNO imati strategiju za sljedecuh 5 do 10 godina koje ce biti veoma teske za Bosnjake Balkana ( udarci i blokade ,represija i upotreba sile ce biti svakodnevni, njihive strategije i planovi ce biti veoma podli i pokvareni ( kina ,rusi pa i neke zemlje iz EU).,od domacih izdajnika Bosnjaka ,cetnika i ustasa sa ciljem razbijanja jedinstva Bosnjaka i razbijanjem BiH i Sandzaka. OD DANAS TREBAMO KRENUTI SA ANALIZAMA ( izazovi i prijetnje za Bosnjake do 2031 ), firmirati timove na Balkanu ,EU ,USA od Bosnjackih Patrijota koji ce biti spremni da preuzmu taj teret. To ce biti veoma teska politicka ,ekonomska;obrazovna,kulturna ,borba (na svim nivoima ),za ulazak Bosnjaka u EU,moramo biti spremni i na ratnu opciju .Mi ne smijemo da ostavimo Bosnjake van EU makar moralji u rat krenuti .Krenuti sa timovima na posao.SPP treba da mobilise sto vise pojedinica na svim nivoima i ponudi Novu Viziju i Strategiju za Bosnjake Sandzakav.Mladi u SPP moraju sto vise da putuju u EU i USA jer him je to internacijonalno ISKUSTVO i POZNASTVO veoma potrebno ,Moraju mladi iz SPP da sto vise
    Uspostave NTERNACIJONALNE kontakte
    Strategija 2021 do 2031 je od nacijonalne vaznosti za opstanaka Bosnhaka. Dijaspora se mira ukljucuti sa svim ljydskim i mterijalnim resyusima u izazivima za Bosnjake u sljedecih 5/10/15 godina borbe za ulazak Bosnjaka u EU .

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.