23. Maj 2019

Novopazarske srednje škole predstavile su na današnjem Sajmu obrazovanja svoj obrazovni program, i obrazovne profile budućim srednjoškolcima, rekla je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović.

Ona je u programu Sto plus radija istakla da se Sajam obrazovanja koji organizuju Gradska uprava i filijala Nacionalne službe zapošljavanja održava sa ciljem da pomogne budućim srednjoškolcima u odabiru srednje škole.

“Ovdašnje srednje škole su prezentacijama filmova i demonstriranjem praktičnih znanja predstavile svoj program i način rada budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima. Ponuda je velika i nadamo se da će maturanti dobro razmotriti sve mogućnosti koje im se nude”, rekla je Demčovićeva.

Ona je dodala da poslednjih godina kod budućih srednjoškolaca najveće interesovanje vlada za Medicinsku, Ekonomsku školu i Gimnaziju.

Pored ove tri obrazovne ustanove osnovcima u Novom Pazaru su na raspolaganju i Tehnička škola, Škola za dizajn, i Ugostiteljska škola, kao i dve privatne srednje škole.

Ove godine u Novom Pazaru osnovnu školu završava 1550 učenika, a za sve njih biće dovoljno mesta u srednjim školama.

radiostoplus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles