Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja razriješio članove menadžmenta i imenovao nove

0
111

Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Odbor direktora Rudnika uglja, razriješio je danas članove menadžmenta koji je na funkcije izabrao prethodni Odbor direktora a na njihova mjesta imenovao nove. U saopštenju nakon sjednice Odbora direktora nisu navedena imena novh članova menadžmenta.

Vijesti saznaju da je za direktora Sektora proizvodnje izabran Milinko Gazdić, Sektora za razvoj i investicije Jagoš Gomilanović, Sektora ekonomskih poslova Mihailo Potpara, Sektora za pravne kadrovske i opšte poslove Petar Džarić, direktor sektora strateškog upravljanja i poslovne transformacije Slavko Malidžan. Na mjestu direktora Sektora promet ostao je Budimir Jaredić. Na današnjoj sjednici nije izabran tehnički direktor Rudnika uglja.

Ranije je za sekretara Društva izabran Uroš Gazdić. Upravnik kopa Potrlica je Radmilo Marić, upravnik Održavanja Slaviša Đačić i transporta Đorđije Kotlaja. Za rukovodioca navbavke i logistike postavljen je Nikola Jašović, pomoćnik izvršnog direktora za korporativne regulatorne i normativne poslove Milovan Komarica. Pomoćnik u kabinetu izvršnog direktora je Bojan Krvavac, a upravnik, Radne jedinice Separacija Gojko Cvijović.

“Novi sastav menadžmenta kompanije činiće ljudi koji će u punom kapacitetu raditi na unapređenju poslovanja kompanije, a na zadovoljstvo zaposlenih i šire društvene zajednice. Odbor direktora be sa pažnjom pratiti poslovne procese i vršiti kontrolu rada menadžmenta, kako bi kompanija imala kontinuitet u radu i ostvarivala dobre poslovne rezultate. Takođe, na današnjoj sjednici definisano je da u ugovorima koje će novi menadžment potpisati sa Izvršnim direktorom Društva, nisu predviđene otpremnine kao što je to bio slučaj sa prethodnim članovima menadžmenta, čime je rukovodstvo kompanije pokazalo visok stepen odgovornosti i jasno ukazalo da se enormno velika sredstva ne smiju dodjeljivati privilegovanim pojedincima”, navodi se u saopštenju Rudnika uglja kojeg je potpisao Predsjednik Odbora direktora Dušan janjušević.

Novi članovi menadžmenta, kako se konstatuje u saopštenju imaće zarade koje su za 40 do 500 eura manje u odnosu na ugovore koji su imali razriješeni članovi menadžmenta.

Po osnovu menadžerskih ugovora za otpremnine trinaest članova bivšeg menadžmenta, Rudnik uglja treba da isplati preko 728.000 eura, ukoliko . Do sada je otpremnina isplaćena samo bivšem izvršnom direktoru Slavoljubu Popadiću oko 80.000 eura.

“I na ovaj način želimo da damo doprinos u radu kompanije, jer će Rudnik uglja Pljevlja i u budućnosti biti stub privrednog razvoja naše države, bez obzira na pokušaje pojedinaca iz političkog života da zanemare značaj rudarske proizvodnje. Jasno definisanu viziju razvoja Rudnika uglja Pljevlja neće poremetiti medijski istupi usmjereni prema našoj kompaniji, koja će nastaviti da bilježi zavidne poslovne rezultate, a time i ostane glavni oslonac za stabilnu proizvodnju električne energije“, navodi se u saopštenju.

U narednom periodu, ističe se u saopštenju, u fokusu rada Odbora direktora biće snažan dopinos na unaprijeđenju poslovanja, kroz dalje podizanje produktivnosti rada, smanjenje svih nepotrebnih troškova, kao i snažnu uključenost na realizaciji svih značajnih projekata i investicija.

Time će se obezbjediti dodatna sigurnost poslovanja, a time i bolji uslovi rada svih zaposlenih u društvu“, zaključuje se u saopštenju.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.