18. Maj 2019

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević posjetio je večeras 17. 05. 2019.godine, džemat u Jezgrovićima na teravih namazu.

Muftija Kujević je predvodio namaz i održao kratak vaz i nasihat. 
U svom obraćanju je istakao: ” Mi imamo najboljeg Gospodara, slijedimo najboljeg poslanika, data nam je najbolja knjiga i pripadamo najboljem ummetu od svih ummeta.

Stoga svaki od nas mora da bude najbolji u svemu. Moramo biti najbolji roditelji, najbolji sinovi, najbolja braća, najbolji supruzi, najbolji studenti, najbolji poslodavci, najbolji radnici, najbolje majke, najbolje kćerke, najbolje sestre, najbolje supruge, najbolje domaćice i tako redom.

Mi ne smijemo ni u čemu biti prosječni. A mjesec ramazan sa svim ibadetima koji su propisani u njemu ima za cilj da nas na svim poljima unaprijedi i uzdigne i da od tako potpunih i odgojenih pojedinaca napravi najbolju zajednicu na zemlji.

U tom svjetlu neka vam Milostivi Gospodar zahvali na trudu koji činite na putu istine i počasti nas ustrajnošću sve dok Ga ne sretnemo, a On da bude zadovoljan sa nama”, rekao je između ostalog Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević i zahvalio se domaćinu imamu džemata Muzaffer ef. Izberoviću na lijepom dočeku i podizanju ovog džemata da bude jedan od najboljih džemata na teritoriji Muftijstva.

Informativna služba Muftijstva sandžačkog

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles