Hatarnama Zoranića (SDP) – Usame Zukorlić vodi politiku dva lica

0
1959

Suad (Kasima) Zoranić, preko svog divljeg portala Sandžak Danas, napao je na ministra Usamu Zukorlića i to u trenutku dok se lider SPP-a nalazi u prvim danima hatara zbog preseljenja majke.

Uobičajeno je da političari izražavaju neslaganja i različita mišljenja, međutim činiti to u trenutku dok je osoba u žalosti zbog gubitka najbližih, je neetično i nepristojno.

Ovakvo bezosjećajno ponašanje pokazuje nedostatak ljudskosti i morala kod porodice Zoranić, koji su u vrhu SDP stranke Rasima Ljajića, i koji su svoje pozicije i karijere gradili atakujući na najprizemniji način na rahmetli Muftiju Zukorlića.

Inače, u tekstu pod naslovom “Politika dva lica: Nasleđe Muftije Zukorlića i politički kurs Usame Zukorlića” glavna kritika odnosi se na političku borbu koju SPP vodi u Sandžaku i Srbiji, navodeći da za Tutin i Sjenicu Zukorlić pokazaje jedno lice igrajući na kartu emocije prema Muftiji, dok kada je u pitanju Beograd onda je u fokusu politički eksperimentalizam sa ciljem pridobijanja urbanog biračkog tijela.

Očigledno da SDP nema drugog načina da odgovori na inovativnu i dostojanstvenu kampanju i podršku koji SPP dobija u Tutinu i Sjenici, ali i na pažnju koju SPP dobija u Beogradu, Subotici i Bujanovcu gdje postaje nezaobilazan politički faktor.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.