Gradske apoteke izdate pod zakup – Dr. Max za kiriju plaća pola miliona eura

1
1876


Danas je okončan javni poziv koji je Gradska uprava Novog Pazara objavila prošlog mjeseca, a koji se ticao davanju pod zakup četiri apoteke za obavljanje apotekarske djelatnosti na period od 15 godina.

Pismene ponude su poslale dvije apotekarske ustanove iz Beograda, a najveću ponudu od 13.013 eura u protivdinarskoj vrijednosti dala je apotekarska ustanova dr. Max iz Beograda. Njihova ponuda, bila je bolja od apotekarske ustanove “Benu” koja je nudila 9.010 evra.

Zakupac će imati obavezu da kiriju za prve tri godine uplati odjednom. To znači da će u gradsku kasu sliti gotovo pola miliona eura, samo na ime kirije za period od tri godine.

Iz apotekarske ustanove dr. Max ističu da im je cilj da građanima obezbjede sve ono što dobra zdravstvena ustanova treba da ponudi.

„Mi kao dr. Max sa gotovo 300 apoteka u Srbiji još uvijek nismo prisutni na tržištu Novog Pazar. Ovo će biti treći grad poslije Kruševca i Jagodine sa kojim ćemo sklopiti sličan vid partnerstva. Nadamo se da će saradnja biti isto tako uspješnja kao što imamo sa ta dva grada, da ćemo vašim građanima ponuditi dobru ponudu, povoljne cijene, kvalitetne proizvode, dostupnost lijekova i sve ono što dobra zdravstvena ustanova treba da ponudi građanima. Uslov tendera je da svi zaposleni ostanu i mi smo te apoteke i uzeli djelimično zbog toga što ima zaposlenih. Postoje i neki tenderi u drugim gradovima gdje se ne nude zaposleni, gdje mi ne možemo da učestvujemo jer zaposleni su ti koji prodaju. Svi zaposleni će dobiti uslove koji su vrlo konkurentni. Pored zarada koje će, naravno, ići sve na račun, dobit će privatno zdravstveno osiguranje, bonuse i sve ono što ide kao nagrada za njihov rad i doprinos u apotekarskoj ustanovi dr. Max“, istakao je Boris Popovski, direktor za akvizicije dr. Max

Član Gradskog vijeća dr. Fevzija Murić je naglasio da će nakon donošenja odluke rješenja na skupštini grada Novog Pazara biti potpisan ugovor koje će obje strane usaglasiti.

„Na ovaj način smo praktično riješili agoniju apotekarske ustanove koja je svaki mjesec zbog nemogućnosti da se tržišno dobro snađe, gubila negdje između 2,5 miliona mjesečno i jednostavno nisu mogli da izdrže ovu tržišnu utakmicu kao apotekarska ustanova koja mora da posluje sa malom maržom, sa nabavkama po zakonu o javnim nabavkama, privatnici to malo drugačije rade i mislim da će ovo biti efikasno. Na ovaj način mislim da smo zaštitili radna mjesta svih zaposlenih u apotekarskoj ustanovi, a također se nadamo da će asortiman i ponuda koju će ova iskusna kuća koja je druga po snazi u Republici Srbiji, donijeti našem gradu biti kvalitetnija i bolja. U roku od 30 dana svim radnicima moraju biti ispunjene sve obaveze, plater, doprinosi, prevoz, jubilarne nagrade i sve ono što im je do sada njihova ustanova dugovala. Grad će preuzeti na sebe obavezu da sve to izmiri.”

Apotekarska ustanova dr. Max je pod zakup uzela dvije apoteke u Ulici 28. novembra, apoteku u sklopu Dečijeg dispanzera u Ulici Stane Bačanin i apoteku u sklopu Doma zdravlja u Ulici generala Živkovića.

(SANA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.