Formirano Povjereništvo Dijaspore SPP za Frankfurt

0
772

U Grishajmu je dana 11. novembra 2023. godine upriličen skup sa Bošnjacima koji žive i rade u Frankfurtu i okolini, a porijeklom su iz Bosne i Hercegovine, Sandžaka, Srbije i Crne Gore.

Predsjednik SPP Usame Zukorlić u svom obraćanju govorio je o dosadašnjim izazovima i rezultatima s kojima se Stranka suočavala, kao i izazovima koji slijede u susret raspisanim predstojećim izborima u Srbiji na parlamentarnom i lokalnom nivou.

Nakon skupa, održan je radni sastanak sa državljanima Republike Srbije koji imaju pravo glasa na predstojećim izborima, na kojem su dogovorene konkretne aktivnosti na polju animiranja za prijavu i učešće na predstojećim izborima na biračkom mjestu u Konzulatu Republike Srbije u Frankfurtu.

Sastanku su pored predsjednika SPP-a Usame Zukorlića, prisustvovali i predsjednik i sekretar Inicijativnog odbora za formiranje Dijaspore SPP Fahrudin Hamidović i Asmir Bihorac.

Imenovano je Povjereništvo koje će u narednom predizbornom periodu raditi na tim poslovima, u sastavu: povjerenik Sabro Hasanović, pomoćnici povjerenika Raif Fijuljanin, Nedžad Kamberović i Suad Pidbićanin.

Za povjerenika Mladih SPP u Frankfurtu izabran je Abdulmelik Hajdarević.

                


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.