Fehratović: Zalagat ćemo se za nastavak kapitalnih projekata u Sandžaku

2
266

Obraćajući se u Narodnoj skupštini Republike Srbije, narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Jahja Fehratović je istakao da će narodni poslanici te stranke podržati Prijedlog zakona o ministarstvima.

On je tom prilikom istakao da je ono što slijedi još važnija stvar od toga kako će koji sektor ili resor biti raspoređen.

„Isto tako smatramo za razliku od onih koji su to kritikovali, da je dobro što su neka ministarstva izdijeljena. Ovdje mislim na to da je jako važno i da je dobro rješenje što ćemo imati zasebno Minstarstvo prosvjete i zasebno Ministarstvo nauke jer je prosto izuzetno složen, važan, a ja bih rekao jedan od najbitnijih stubova ove države kao i svake države i vrlo zahtjevan aparat. Nauka je nešto što treba razvijati i što će osigurati budućnost ovoj državi. Isto tako je dobro što smo Ministarstvo kulture i informisanja izdijelili jer je kultura nešto što je bogatstvo Balkana, a posebno države Srbije, jer je naša kultura i kulturno nasljeđe i ono što imamo, izuzetno bogato i smatram da zaista mnogo više treba ulagati i mnogo više treba promovirati sve ono što postoji od kulturnih bogatstava, kulturnih različitosti, kulturnog nasljeđa i onoga što trebamo u budućnsoti raditi tj. promoviranja i promicanja tih kulturnih vrijednosti. Isto tako mišljenja sam da se možda moglo još razmisliti o tome da se vrati ono što je nekada bilo, a to je Ministarstvo vjera, ono je danas pri Ministarstvu pravde i vjerujem da bi to bilo jako korisno i da bi se time izišlo u susret mnogim potrebama vjerskih zajednica i crkava i vjerujućim ljudima u ovoj državi. Svakako da je mnogo važnije od toga koji su sektori, ko će biti na onim pozicijama koje će voditi te sektore i pravo da vam kažem slušajući jučerašnju i današnju diskusiju, opet se moram osvrnuti na ono što znači konformizam prijestolnice i neophodnosti za potrebe građana Republike Srbije, posebno onih koji žive u unutrašnjosti u onim regionima i centrima koji su manje razvijeni i koji osjećaju, uprkos onome što se tvrdi od dijela narodnih poslanika, da se ne radi ništa, itekako osjećaju dosadašnje napore ove Vlade i prethodne Vlade da poboljša ukupne uvjete života njih.“

Naglasio je i da nije dobro da se ima amnezija na sve ono što se dešavalo u prethodnim periodima.

„Mi vjerujemo da to građani Republike Srbije prepoznaju i isto tako vjerujemo da će napori koje će učiniti nova Vlada ići i dalje u korist isključivo građana Republike Srbije, jer sve ono što je započeto daje nam za pravo da vjerujemo da će tako biti. Sve ono što je započeto, konkretno na našim prostorima, prostoru Sandžaka, daje nam za pravo da vjerujemo da će biti nastavljeno i kada su u pitanju kapitalni projekti, auto-putevi, kada su u pitanju projekti kliničko-bolničkog centra, kada su u pitanju projekti aerodroma, kada je u pitanju mnogo onoga što se radi i što je već u fazama projektnih dokumentacija za izradu. Zato, mi kao poslanici birani glasovima građana sa tog prostora, tvrdo smo uvjereni da će se taj kontinuitet nastaviti, isto tako smo uvjereni da će se razriješiti i mnoge posljedice koje su naslage nepravde iz prošlosti. Kada sam kazao amnezija, dobro se sjećamo i tih perioda 2006, 2007, 2008. godine i toga kako smo mi prolazili sa onima koji su tada bili režim. Dobro se sjećamo i svega onoga što se dešavalo i tada na izborima i tako dalje, nemamo amneziju ali nas raduju lustracije pa makar bile i u unutrašnjim redovima. Vjerujemo da konačno koa društvo i kao društva krećemo ka boljitku ali smo uvijek za to da imamo politiku konkretnih vrijednosti, konkretnih rezultata a to smo se uvjerili da je prethodna Vlada i da će ova vlada također to imati, naravno uz sve ono što znači vladalaštvo, uz sve ono što znači odgovornost i uz sve ono što znači briga za građane Republike Srbije.“


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

 1. Pao s kriške.
  Pa zašto država napravi pravatizaciju i privatizacionu pljačku.
  Privatizacijom je rečeno da nastupa kapitalizam
  A u kapitalizmu zna se ko ima interes da uloži on će dobiti ili izgubiti i dosta je više tvoje laže.
  Prvo treba da se izglasa promena vlasničke strukture a onda kapitalni projekti koji su korisni po narod. Ovako se vidi tvoja laža iz avijona.
  I dosta više ne potcenjuj inteligenciju naroda.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.