Dodijeljene nagrade pobjednicima kviza “Upoznaj Muhameda a.s.”

0
313

Vjersko-prosvjetna služba u okviru Mešihata Islamske zajednice učenicima iz četiri novopazarske škole  podijelila je priznanja za učešće i najbolje rezultate  ostvarene  u Kvizu „Upoznaj Poslanika Muhammeda s.a.w.s“ u organizaciji vjeroučiteljica koje rade u osnovnim školama u Muru, zatim Avdo Međedović, Stefan Nemanja, Ćamil Sijarić.

Doista je srce svakog muslimana, posebno nas koji vodimo Islamsku zajednicu, ispunjeno radošću kada vidite djecu 3. i 4. razreda koja znaju detalje iz života Poslanika Muhammeda s.a.w.s, koja su savladala osnovna znanja i što se tiče vjere islama, kaže dr.Rešad ef. Plojović rukovodilac Vjersko prosvjetne službe.

Posebna je, kažu, sreća i zadovoljstvo svjedočiti susretu srca koja vole svoju vjeru.

Djeca su dala sve od sebe. Iako su mladi ozbiljno su shvatili projekat, pripremili se za kviz i jako dobro pokazali znanje, ističe Meliha Preljević vjeroučiteljica OŠ u Muru i OŠ „Ćamil Sijarić“.

Kao učenica medrese i studentica FIS-a, Meliha Hadrović vjeroučiteljica OŠ „Avdo Međedović“, prenijela je svoje znanje na đake.

-Želim se zahvaliti i svojim profesorima, Mešihatu IZ u Srbiji koji je jdao nesebičnu podršku i podržao nas u ovom radu.

Misala Šahman, vjeroučiteljica OŠ „Avdo Međedović“ naglašava da su učenici pokazali veliko interesovanje sa željom da Poslanik, s.a.w.s. bude uzor u njihovom životu i radu.

Naida Zeković Džanković, vjeroučiteljica OŠ “Stefan Nemanja” ističe da se radost djece vidi na njihovim licima.

-Želim da se zahvalim Mešihatu IZ koji je pripremio predivne nagrade i da istaknem da je ovo zajednički uspijeh svih nas.

Naučiti stotinu odgovora na pitanja nije, ističu, bilo teško.

Kao mladi već treba da učimo o islamu i našoj vjeri, da se navikavamo na namaz, učenje Kur’ana i sve što je Muhammed a.s. praktikovao i prenosio nama da i mi to praktikujemo, kaže, između ostalih, Ahmed Ličina OŠ „Ćamil Sijarić“

Inače, ovo je potvrda da se znanje prenosi s generacije na generaciju

Propitujući o Poslaniku, s.a.w.s. želio sam doći do rezultata da čujem od djece da naše vjeroučiteljice i vjeroučitelji Mešihata IZ koji rade u našim školama rade dobar posao. Dobio sam potvrdan odgovor od naše djece a svakako da je zadovoljstvo da naši učenici prenose znanje na svoje učenike, rekao je dr. Rešad ef. Plojović rukovodilac Vjersko prosvjetne službe.

Projekat koji je počeo prije pet godina, prema riječima dr. Plojovića, postat će tradicija u gradovima u Sandžaku na prostoru Islamske zajednice gdje će kviz biti organizovan na nivo uškola a potom i jedno centralno takmičenje za polaznike islamske vjeronauke.

(SANA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.