Bošnjačka stranka u CG, njena prošlost i budućnost 📉

3

🤫Jasno treba staviti do znanja je Bošnjačka stranka odbila ulazak u novu vladu samo iz razloga jer nije mogla zadovoljiti dosadašnje interese svojih funkcionera.
Da im je smetala ideologija koju večeras pomenuše onda nisu ni trebali započinjati pregovore tj opipavati teren.

❗💌❗ 500 članova BS, njihovih porodica, koji su zbog posla migrirali u Podgoricu, ostavili sjever Crne Gore da se pustoši u svakom smislu, obavljali funkcije direktora, pokondirili se, gledali samo svoj interes (čast izuzecima), u narednom periodu će ostati bez posla. Tokom njihove vladavine sa DPS-om, imali su priliku da ožive Crnu Goru, posebno sjeverni kraj, ali nisu.

🗃🗑Već se tokom njihove vladavine:

🔴 iselilo nekoliko desetina hiljada građana iz gradova na sjeveru CG…
🟢 Uništavale su se šume, rijeke i generalno životna sredina…
⚫ Potpisivali su se ugovori koji su na štetu građana tj države CG.
🟡Nisu doprinijeli pokretanju sudskih procesa i ispitivanju slučajeva deportacija Bošnjaka.
🟤Zadužili su i zadužuju opštine u kojima još uvijek vladaju. U pitanju su milioni.
🟠Podržavali su i jačali sistem korupcije, nepotizma, kriminala…
⚪Njihovi određeni funkcioneri su doprinosili produbljivanju vjerske i nacionalne netrpeljivosti zajedno sa određenim funkcionerima iz dosadašnje opozicije.
🔵Jačajući sistem nepotizma, partijskog zapošljavanja, odbijali su da potpomognu zapošljavanje Bošnjačka koji nisu članovi njihove partije. Samim tim nisu radili u korist svih građana Crne Glre.
⚠️Zbog svega navedenog jasno ne da oni nisu nikad bili i nikad neće biti predstavnici Bošnjačkog naroda u CG.⛔

❌Bošnjačka stranka će uskoro biti ružna prošlost, posebno ako ne napravi reforme u okviru svoje stranke. Ako buduća vlada opstane minimum godinu dana, veliki broj članova BS-a će napustiti tu stranku jer su u istu ušli zbog ličnih interesa…

✅A da li će u novu vladu ući samo oni Bošnjaci koji su dio partija, ili će ući i sposobni Bošnjaci, građani koji ne pripadaju niti jednoj partiji ćemo vidjeti u narednom periodu… 😉

Autor: Demir Hodžić


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

3 KOMENTARI

 1. Vaš komentar čeka moderiranje
  Svaka čas Bošnjačkoj stranci Crne Gore pokazali su da su pravi ljudi,gospoda i sve najbolje vrijednosti što možemo imati.Nijesu hteli sa Četnicima pravit vladu i izdat našu bošnjačku zajednicu.To su ljudine a ne ko ovi pojedini ljigavci i vjeru i kapu i svoju zajednicu i sa četnicima samo da bi sjeli na fotelju,sram vas bilo izdajnici .Što ne objavljujete komentar koga sam uvrijedio,opsovo ili nešto netačno izgovorio.

  5

  1
 2. Svaka čas Bošnjačkoj stranci Crne Gore pokazali su da su pravi ljudi,gospoda i sve najbolje vrijednosti što možemo imati.Nijesu hteli sa Četnicima pravit vladu i izdat našu bošnjačku zajednicu.To su ljudine a ne ko ovi pojedini ljigavci i vjeru i kapu i svoju zajednicu i sa četnicima samo da bi sjeli na fotelju,sram vas bilo izdajnici .

  5

  2

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.