30. Maj 2017

Prije dvadesetak dana u Luku Bar stiglo je devet kontejnera sa opasnim pilećim mesom iz Brazila, koje se koristi u restoranima brze hrane u Crnoj Gori, upozorila je inspektorica veterine Mirjana Drašković.

“Toliko sam se borila da se to meso ne uvozi, ali sve je bilo uzalud. To meso se nalazi na našem tržištu, a u sezoni će ga biti još. Jer Uprava za bezbjednost hrane daje dozvolu da to meso uđe u zemlju i ja ne mogu uraditi ništa da to promijenim”, navela je Drašković u izjavi za podgoričku Pobjedu.

Prije tri dana, ministarstva poljoprivrede u Albaniji i Hrvatskoj naredila su povlačenje pilećeg smrznutog filea iz Brazila, jer su rezultati njihovih kontrola pokazali da to meso ima salmonelu.

‘Mogućnost salmonele’

Napomenula je da su države u regiji pooštrile kontrolu, ali ne i Crna Gora iako je, kako kaže, očekivala da će nakon “brazilske afere” crnogorska Uprava za sigurnost hrane zabraniti uvoz mesa iz te zemlje.

“U Albaniji i drugim zemljama vjerovatno se ulaže u jačanje laboratorija, a propisi se usaglašavaju sa evropskim standardima”, navela je.

Salmonela je opasna jer može izazvati trovanje, istakla je Drašković.

Posljednja pošiljka piletine iz Brazila u Crnu Goru je ušla prije dvadesetak dana i to se meso koristi u restoranima brze hrane, proizvodnji prerađevina od mesa, a u manjem obimu i u maloprodaji, rekla je Drašković.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles