18. Novembar 2017

Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) odlučio je da će beogradski izbori biti održani u martu, a republički kada za to bude vrijeme.

Odlukom je potvrđen prijedlog vođe stranke Aleksandra Vučića.

Vučić je ranije rekao kako ima dosta razloga za i protiv izbora, ali da je njegov prijedlog da se ide samo na gradske izbore u Beogradu u martu, a ne i na parlamentarne.

‘U interesu Srbije’

Rekao je da ta odluka nije u najboljem interesu stranke, ali je uvjeren da je u najboljem interesu Srbije.

“A to jeste naša obaveza, da služimo Srbiji i interesu Srbije”, rekao je Vučić.

Vučić je kazao kako ima razloga i da se vanredni parlamentarni izbori održe zajedno s beogradskim, “koje smo već izgubili”, javlja Tanjug.

“Ali, nije strašno izgubiti, važno je podići se, jer da časno izgubimo nije nikakav problem. Nas ne brine što ćete da dobijete vlast u gradu ili nekom drugom mjestu, ali vas molimo da dođete do svakog Beograđanina i pokažete rezultat, kako smo to mi učinili, a rezultat je dobar”, poručio je političkim protivnicima.

“Ako bismo zajedno s beogradskim u martu imali i vanredne republičke izbore to bi nam obezbijedilo četiri stabilne godine za nastavak reformi i važnih poslova koje smo započeli i u kojima su ostvarili određene rezultate”, rekao je Vučić.

Šutanovac: Već viđeno

Predsjednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je da su naprednjaci na čelu sa Aleksandrom Vučićem pričom o vanrednim parlamentarnim izborima samo zamajavali građane iako su od početka znali da oni neće biti raspisani.

“U trenutku kada Zapad postavlja jasno pitanje o iskrenosti opredjeljenja vlasti za evropske integracije, Aleksandar Vučić i SNS pribegavaju već viđenom manevru skretanja pažnje, ovoga puta republičkim izborima, iako su od početka znali da ih neće raspisati”, rekao je Šutanovac agenciji Beta. 

On je naveo da je uža specijalnost vlastodržaca u Srbiji postalo zamajavanje građana, stalna kampanja i držanje tenzija oko mogućih izbora.

Prema njegovim riječima, u politici kao i u životu, važna je predvidljivost, a Vučić na ovaj način šalje poruku da je potpuno nepredvidljiv i nepouzdan. 

Izvor: Al Jazeera i agencije

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles