12. Septembar 2017

Image result for Iz Mijanmara u Bangladeš izbjeglo 370 hiljada Rohingya

Novinarima u Ženevi se video linkom iz Bangladeša obratio i zvaničnik UNICEF-a Lean Lieby koji je kazao da ne postoje nikakve naznake da bi val arakanskih izbjeglica ka Bangladešu mogao stati

Glasnogovornik Ureda za koordinaciju humanitarnih aktivnosti Ujedinjenih nacija (UN) Leonard Doyle saopćio je da je od 25. augusta od nasilja u Mijanmaru u susjedni Bangladeš izbjeglo 370 hiljada arakanskih muslimana, javlja Anadolu Agency (AA).

Doyle je u uredu UN-a u Ženevi održao konferenciju za novinare na kojoj je upozorio na brzo rastući broj mijanmarskih izbjeglica koje prelaze u Bangladeš.

On je pojasnio da broj izbjeglica brzo raste jer se mnoge izbjeglice proteklih dana nisu registrirale pri prelasku granice i da sada svi hrle ka centrima za kolektivni smještaj u kojima se dijeli humanitarna pomoć.

Novinarima u Ženevi se video linkom iz Bangladeša obratio i zvaničnik UNICEF-a Lean Lieby koji je kazao da ne postoje nikakve naznake da bi val arakanskih izbjeglica ka Bangladešu mogao stati.

“Suočeni smo sa valom izbjeglica neviđenih razmjera. Čak 60 posto izbjeglica su djeca. Mnogo djece je bolesno i proživljavaju teške traume“, kazao je Lieby.

Ukazujući na probleme nedostatka pitke vode i hrane u izbjegličkim kampovima, Lieby je kazao da je za 20.000 djece iz Arakana potrebna hitna pomoć, a da je za 68.000 te djec

(AA)


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Iz Mijanmara u Bangladeš izbjeglo 370 hiljada Rohingya

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles