6. Februar 2017

Fotografija korisnika/ce Tutinska Inicijativa Mladih.

Ovo je Hamidulah. On je izbjeglica iz Avganistana. Ima 32 godine. Želja za boljim životom ga je dovela u Tutin polovinom avgusta prošle godine. U kampu je sa suprugom i sinom. Kaže da mu je dobro u kampu, ali i da nije navikao da ništa ne radi i da mu je jako dosadno. Prije nekoliko dana je došao na ideju da prodaje cijeđene sokove od nara, jabuke i šargarepe.

Imran je njegov trogodišnji sin, koji je pre nekoliko meseci krenuo u vrtić. On je naučio par naših reči, ali za igru i zabavu sa ostalom decom mu više nije ni potrebno.

Ono što je najveće bogatstvo ovog čovjeka jeste osmjeh! Pored svih neprijatnosti koje je preživeo, on i dalje ima na licu osmeh. On i dalje gaji nadu da će pronaći bolje i sigurnije mjesto za njega i njegovu suprugu Margan, mjesto gdje će Imran imati srećnije i bezbrižnije detinjstvo.

I na kraju, kupite sveže cijeđeni sok i tako ih učinite srećnim. Dokažite im da su prihvaćeni i da mogu da budu korisni za sebe i društvo u kome su trenutku.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles