6. Decembar 2017

U okviru projekta „Podsticanje demokratske kulture u školama“, Učenički parlament OŠ “Bratsvo” organizovao je tribinu za učenike od petog do osmog razreda o temi bolestii zavisnosti.  Cilj je da učenici ovog uzrasta dobiju prave informacije o štetnosti konzumiranja kako cigareta tako i opojnih droga.

U vremenu kada bolesti zavisnosti vrebaju na svakom koraku veoma je bitno na vreme uputiti decu kako da na pravi način odgovore na pritiske vršnjaka i sredine. Upravo i tribina koju je organizovao Učenički parlament OŠ “Bratstvo” imala je za cilj da pokaže koliko je opasno koristiti razne vrste opojnih sredstava. Specijalista preventivne socijalne medicine Fuad Ugljanin iz ZZJZ pokušao je da na brojnim primerima pokaže koliko su bolesti zavisnosti rasprostranjene.

„Cilj današnje radionice bio je da se deca upoznaju sa opasnostima i izazovima za njihov uzrasni period, a tiče se bolesti zavisnosti. Svedoci smo da ova bolest uzima maha, a isto tako znamo da je jako važno u ovom periodu da oni iz prve ruke dobiju prave i tačne informacije o tome kako se to inače počinje, eksperimentiše sa raznim supstancama i koji je put da se od radoznalosti i probe uđe u ozbiljan problem“, istakao je Ugljanin.

(Agencije)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles