Zukorlićev odgovor na islamofobiju – Nermina sa hidžabom novi funkcioner u Beogradu!

0
1372


Potpredsjednica Izvršnog odbora Stranke pravde i pomirenja, prof. Nermina Ahmetović imenovana je od strane ministra za kulturu Nikole Selakovića za specijalnu savjetnicu zaduženu za kulturu nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Ovo je svojevrstan odgovor lidera SPP-a ministra Usame Zukorlića na islamofobiju koja se ovih dana intezivno širi u javnom prostoru i društvenim mrežama.

Nermina Ahmetović istakla da samo zajedno možemo stvarati bolju budućnosti za sve.

– Na prijedlog predsjednika Stranke pravde i pomirenja i aktuelnog ministra u vladi Republike Srbije, gospodina Usame Zukorlić, od danas i zvanično preuzet još jedan veliki amanet, imenovanjem na poziciji posebne savjetnice u Ministarstvu kuture. Molim Gospodara Svemogućeg da nam olakša i održi nas na putu istine i pravde. Zahvaljujem predsjedniku i rukovodstvu stranke na ukazanom povjerenju. Samo zajedno možemo stvarati bolju budućnosti za sve! Sa hairom nam sve nove pobjede koje dolaze, istakla je Ahmetović nakon imenovanja.

Biografija

Nermina Ahmetović rođena je 1978. godine u Novom Pazaru gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju u Novom Pazaru. Studije engleskog jezika i književnosti završila je na Univerzitetu u Prištini, gdje je stekla zvanje profesora engleskog jezika i književnosti. Master studije iz engleskog jezika i književnosti završila je na Univerzitetu u Prištini, Kosovska Mitrovica, a doktorske studije na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Profesionalno iskustvo sticala je kao nastavnica engleskog jezika u više škola u Novom Pazaru, uključujući OŠ “Vuk Karadžić”, OŠ “Jošanica” i OŠ “Rifat Burdžević – Tršo”. Takođe je radila kao predavač na Univerzitetu Nizwa u Omanu.

Učestvovala je u brojnim stručnim usavršavanjima, seminarima i obukama, uključujući MICC Academy, MICC Debate Academy, Inclusion across Europe i druge. Aktivno je učestvovala u naučno-istraživačkom radu, a njeni radovi su publikovani u međunarodnim časopisima.

Prof. Ahmetović govori engleski i služi se francuskim jezikom. Udata je i majka troje djece.

Njenim imenovanjem za specijalnu savjetnicu za kulturu nacionalnih manjina, očekuje se dodatno unapređenje kulturnih politika i bolja integracija nacionalnih manjina u kulturni život Srbije. Njenim imenovanjem je oslobođena uzurpirana pozicija od strane disidenata koja je pripadala stranci u koalicionim dogovorima.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.