Zukorlić se sastao sa Konakovićem u Sarajevu – Veća briga Sarajeva za Sandžak

0
339

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja, gospodin Usame Zukorlić, sastao se danas u Sarajevu sa Ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedinom Konakovićem. Sastanak je bio usredsređen na aktuelnu situaciju u Sandžaku i šire u Srbiji, s posebnim fokusom na položaj i prava Bošnjaka.

Ministar Konaković je izrazio odlučnost Sarajeva da intenzivira brigu o Sandžaku, naglašavajući posvećenost u pružanju podrške Bošnjacima u Republici Srbiji. Poseban naglasak je stavljen na ulaganja i investicije u ovu regiju.

Razgovaralo se i o značajnom infrastrukturnom projektu – izgradnji autoputa koji bi povezao Sarajevo i Novi Pazar preko Goražda, projektu za koji se ministar Konaković snažno zalaže.

Jedna od ključnih tema bila je i planiranje izdvajanja sredstava od strane Federacije BiH za izgradnju nove škole u Sandžaku, što je informacija kojom je ministar Konaković upoznao gospodina Zukorlića. Ovaj potez predstavlja još jedan korak ka jačanju veza i podrške Sandžaku od strane Bosne i Hercegovine.

 

   


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.