Zukorlić: Opozicija ima većinu u Novom Pazaru, SDP blokira brojanje glasova

0
3585

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić kazao da su ovi izbori potvrdili da je SPP najjača stranka među Bošnjacima u Srbiji, te da će imati najmanje tri narodna poslanika u Skupštini Srbije.

On je posebno istakao pobjedu te stranke u i pored udara kojeg su, kako je naveo, izvršili kriminalci u toj opštini. Kazao da je SPP pobjedila i u brojnim mjestima u dijaspori.

Zukorlić se posebno osvrnuo na Novi Pazar. Kazao da opozicija na osnovu trenutnih rezultata ima većinu.

– Na osnovu trenutnih rezultata opozicija ima ukupno 24 odbornika (SPP – 13 odbornika, SDA – 10 i jedan odbornik GPS). Međutim, još uvijek na nekim biračkim mjestima traje prebrojavanje i vlast ne dozvoljava da se završi glasnje. Spriječili su da naši kontroli preuzmu zapisnike sve sa namjerom da ostave prostora da prekroje izbornu volju građana Novog Pazara. Mi ćemo učinti sve što je do nas da sačuvamo izbornu volju. I neka se zna opozicija je pobijedila ovu vlast pored svih ucjena, potkupljivanja, 50 direktorskih mjesta koje kontrolišu, pored 10.000 radnih mjesta nisu uspjeli da osvoje apsolutnu većinu i zato trenutno dok ne nađu sebi medeta svojim izbornim krađama u njihovom izbornom štabu je dženaza.

Zukorlić istakao da je zbog rasipanja 400 glasova koje je osvoji Jahja Fehratović izostala sigurna pobjeda opozicije na ovim izborima.

– Žao mi je što moram ovo da kažem, tih 400 glasova koji su nam uzeli ti nepomenici bi bilo dovoljno za promjenu ove vlasti. Evo šta su uradili!

Kazao da SPP bilježi historijski rezultat u Pazaru, te da će prema projekciji imati 11.000 glasova.

Kazao da je dobar rezultat i u Prijepolju, a da je SPP druga po broju glasova u Tutinu.

– Jedina smo stranka koja raste. Našim primjerom, kampanjom, kadrovama pobijedili smo i prije izbornog dana, zavšrio je Zukorlić.

Kandidat za gradonačelnika Novog Pazara Edin Đerlek kazao da je ponosa na kampanju i rezultat koji je SPP ostvarila u Novom Pazaru.

– SPP raste i razvija se uprskos svim udarima koje smo imali. Ne znam šta oni tamo slave, SDP pada, to je rezultat ovih izbora.

– Kod njih još uvek vlada panika, jer nemaju većinu i zato ćemo sačekati. Sve i da ne bude mislim da smo našim ponašanjem i porukama i kadrovima pobijedili i pre izbornog dana, poručio je Đerlek.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.