Zukorlić o očuvanju vlasti u Sjenici – Radit ćemo isključivo u interesu naroda

3
2005

Danas je u centralnom uredu Stranke Pravde i Pomirenja održana press konferencija na temu očuvanja vlasti u Opštini Sjenici.

Na press konferenciji javnosti se obratio predsjednik Stranke Pravde i Pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije gospodin Usame Zukorlić.

U svom obraćanju Zukorlić je kazao kako se proteklih dana odvijao pokušaj rušenja vlasti koju je napravio rahmetli Akademik Muftija Muamer Zukorlić, te da su pokretači istog dva odbornika.

Naveo je i to da ključna rečenica bivšeg SPP odbornika Fadila Nikšića koja je glasila da Muftijin Amanet u Sjenici se ne poštuje već dvije godine, a to je period u kojem je SPP na vlasti, ukazuje na činjenicu kako Nikšić nije bio zadovoljan ni za vrijeme Muftijinog života, te da po njegovom viđenju ni Muftija nije poštovao svoj Amanet.

Zukorlić je oštro osudio ovakvu izjavu, ali i kazao kako mu je drago da je narod Sjenice imao priliku da je čuje, te da na osnovu nje donosi svoje stavove i mišljenja.

Javnosti je malo poznato da su upravo ova dva odbornika pokušavali da sruše vlast u Sjenici i dok je Muftija bio živ, ali im to, ni tada, kao ni sada nije uspjelo.

Stranka Pravde i Pomirenja poručuje da koliko god željeli, neće doživjeti propast ovog pokreta.

Zukorlić je dodao i to da će biti pokrenut disciplinski postupak protiv odbornika pred Statutarnim sudom Stranke Pravde i Pomirenja, ali i pored toga pozvao ih je da se pokaju i vrate na put pravde i pomirenja.

Također, Zukorlić je kazao i šta je to koaliciona vlast na čelu sa Strankom Pravde i Pomirenja dobrog uradila za dvije godine, kao i koje nove projekte je pored svih problema koje su zatekli pokrenula u Sjenici.

Stranka Pravde i Pomirenja je u posljednjim dešavanjima i pregovorima u Sjenici morala da bira između kompromisa sa SDP pod jasnim uslovima, a jedan od prvih je bio ostavka odbornice Latović ili pustiti da se formira nova kolacija na čelu sa SDA predsjednikom Opštine u sastavu SDA-SDP-Latović i Fadil Nikšić.

Predsjednički kolegij SPP je donio odluku jednoglasno, sa uslovom da za izvršenje te odluke je potrebna saglasnost porodice Hamidović na čelu sa bratom nevino ubijenog Edina Hamidovića.

Naglašavamo, da je porodica Hamidović u bilo kojem trenutku bila protiv ovakve odluke SPP bi dopustio rušenje vlasti.

Stranka Pravde i Pomirenja se ovom prilikom zahvaljuje porodici Hamidović na bezuslovnoj podršci.

Na današnjoj press konferenciji Zukorlić je dodao i to da razumije aktiviste Stranke Pravde i Pomirenja koje ljuti saradnja sa SDP, i to zbog težeg oblika kriminala u njihovim redovima, kao i poltronske igre, kao i mnogobrojnim svjedočanstvima bivših članova SDP o svim nezakonitim radnjama u njihovim redovima.

Dodao je i to da je svjestan da mnogi u Stranci Pravde i Pomirenja vide njih kao nosioca borbe upravo protiv SDP, ali da se te stvari ne rješavaju ljutnjom, te da ni rukovodstvo Stranke Pravde i Pomirenja nije oduševljeno situacijom u koju su je dovela dva odbronika, a samo i isključivo radi ličnog interesa.

SPP poziva svoje članstvo i svoje dužnosnike da još više rade, kako bi na izborima ostvarili što bolji rezltat i nikada više se ne doveli u ovakve situacije.

Također, SPP će praviti kompromise kako sa SDP i SDA, tako i sa svim srpskim strankama na principima pravde i pomirenja, sve do trenutka do kada ne osvoji većinu na izborima, kada će moći samostalno djelovati.

Bez obzira na nemile kompromise, SPP od svog programa i svojih načela neće odustati, raditi će samo i isključivo u interesu naroda.

Gospodin Munib Mujagić ostaje na čelu Opštine Sjenica, te nastavlja raditi na ekonomskom oporavku ove Opštine i nastavlja Sjenicu voditi putem prosperitetnije budućnosti.

Zukorlić navodi i da vjeruje kako će ovaj dogovor otvoriti put i suštinskim promjenama u Tutinu.

Zahvalio se Islamskoj zajednici u Srbiji i njenom poglavaru Muftiji Dudiću koji je dao nesebičnu podršku da se očuva sve ono što je rađeno protekle dvije godine za Islamsku zajednicu – Medžlis Sjenica.

Dodao je i to da će SPP vrlo brzo izaći da odlukom o formi nastupanja na predstojećim izborima za nacionalne savjete nacionalnih zajednica.

Na kraju se zahvalio i svima onima koji razumiju i vjeruju Stranci Pravde i Pomirenja, u vremenima kada ona trpi jake udarce, kada mnogi pokušavaju da je ugase, a ona upravo u takvom ambijentu bilježi sjajne rezultate.

(SANA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Samo napred glavu gore. Dokle god cuvate nasu IZ na dobrom ste putu…Prije ili kasnije miriti se moramo i skupa saradjivat…nema napretka Sandzaku bez bratske saradnje medju Bosnjacima…

  2. Zašto se čudite pokušaju rušenja SPP-a? Nije tajna da je taj isti Admir Muratović, Samir Tandir, Sead Šaćirović, Fadil… da su htjeli i 2013. godine da napuste muftiju Zukorlića, kada ga je napustio i šurak Emir Elfić. Tada se sklapao dogovor da i oni odu sa Emirom. Isto to se sada radi sa Tandirom, obećao im je pozicije kojih su ovi očigledno veoma gladni… I nema potrebe za čuđenjem, ko je jednom izdao ili imao na umu da izda, on će kad tad izdati. I sad se samo pokazalo ko je tu radi interesa a ko radi ideje. Sve ovo što se desilo, za sve su zaslužni ovih 4-5 ljudi, i njihov klan. O Elmi neću ni da pričam, dovoljna je činjenica da joj je Emir brat pa…
    Svaka čast na ispravnoj odluci.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.