Zukorlić: Moguće ostvariti uspjeh na poljima gdje ste nekad bili nepoželjni

5
2553

Navršila se godina dana od stupanja na funkciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije akademika Muamera Zukorliića. Njegovo imenovanje predstavlja rušenje barijera i predrasuda, kako kaže, i novina u politici koja već daje rezultate.

Nije bilo tako uobičajeno da neko iz reda Bošnjaka obavlja funkciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije. Na ovom mjestu već godinu dana je akademik Muamer Zukorlić.

– Pokušavam da budem svjestan toga da nije uobičajeno da jedan donedavno vjerski poglavar, muftija, u administrativnom smislu bude na ovim pozicijama tako da je to novo iskustvo, jedan novi eksperiment koliko je bitno unijeti duha, duhovnosti, etike u Narodnu skupštinu i općenito u politiku novina je koja već daje određene rezultate ali predstavlja i model da ne treba priznavati vještačke granice. Ja priznajem samo Božije granice

Barijeru vještačkih granica mnogi su, podsjeća pokušali zloupotrijebiti.

– Bitno mi je da ostavim model mladim ljudima svih zajednica i nacija, pogotovo mladim Bošnjacima odnosno muslimanima da je moguće ostvariti uspjeh na poljima gdje ste nekad bili nepoželjni, gdje je bilo nemoguće zamisliti da ste tu. Ovo je rušenje tih barijera i predrasuda i sama činjenica da sam dobio priliku da sa pozicija potpredsjednika Narodne skupštine to činim dodatno je važna prilika i mislim da je koristimo na pravi način i tako ćemo i nastaviti.

Pečat funkciji i aktivnostima je što se nudi jedan drugi koncept predstavljen i na nivou užeg rukovodstva Narodne skupštine.

– Ako biste bili u poziciji da čujete i druge kolege potpredsjednike ili ostale članove rukovodstva Narodne skupštine, kolegijuma koji se sastaje svake sedmice radi priprema sjednica, posvjedočili bi da je naš ulazak u Skupštinu kao narodnih poslanika SPP-a i izbor jednog od nas kao potpredsjednika Narodne skupštine neka vrsta osvježenja u određenom duhovnom smislu posebno što smo otvorili brojna duhovna pitanja koja su bitna za muslimane, konkretno za Bošnjake a također i za ostale nacionalne manjine.

Iako, kako kaže, svjestan važnosti pozicije, kvalitet mjeri isključivo prema tome koliko služi cilju definisanim programom Stranke pravde i pomirenja u predstavljanja naroda i svih drugih građana koji politički i na sve druge načine daju podršku.

Izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

5 KOMENTARI

 1. Svaka cast ,Allahov robe, zivet i radit po Casnom Kuranu u sred nevernicke i paganske vlade i parlamenta Srbije tu treba znanje Kurana i poznavanje Islama da bi covek opsto i na noge osto dosledan pravde bez lazi i podvala to moze samo covek koji ke Verom u Allaha dzel. dobro izicen i poducen.
  AFERIM

  • OKI OKI OKI LJUBOMORA JE TESKA BOLES NE LIJECISE ONA LAZIMA I PODVALAMA NEGO GOVOROM ISTINE I LIJEPIM AHLAKOM.
   ZATO BRATE NE BUDI LJUBOMORAN NA SVOGA BRATA
   MUAMERA ZUKURLICA.

 2. Pozicionirati se kao lider svog naroda i manjina, osim Mađara, nema reči koje mogu vrednovati.

  Manjine su sinonim za neznanje, siromaštvo i nezaposlenost. To je dijagnoza.

  Terapija je znanje, na osnovu znanja se dobija posao a na osnovu posla se eliminiše siromaštvo.

  Pouzdano znam da u ugostiteljstvu ima posla za sve koji znaju i hoce da rade. U pripremi, proizvodnji i prodaji hrane.

  Prolazi vreme kada su žene sedele kuci, rađale decu i mesile pitu.

  Svaka školovana devojka želi da radi, napreduje i gradi svoju karijeru.

  Vec vidim vreme kada ce cela prosečna porodica biti angažovana. Muž radi na jednoj strani, žena na drugoj, starije dete studira a mlađe ide u školu.

  Postavlja se pitanje ko ce da pripremi doručak, ručak i večeru? To je posai od jutra do sutra.

  Vizija kaže, na kojoj, pored ostalog, radim, da svaka firma, univerzitet, škola, institucija… imaj svoju kafeterije gde drugi, u mom slučaju studenti kuvarstva, pripremaju hranu bezbednu, zdravu i barem 50% jsftiniju od tržižnih cena (bez PDV-ea, režijskih troškova i profita).

  Muškarci na radnom doručku sa svojim saradnicima, žene sa svojim prijateljicama o deci i drugim razgovorima, studenti i učenici sa svojim drugarima…

  Ista kafeterija i za ručak sa ponudom za ručak.

  Večera, posebna prilika. Mogu da nazovu da im se hrana donese pa da zajedno večeraju ili da jedni odu u neki restoran, studenti i učenici da kupe hranu u nekom restoranu brze usluge, kaficu…

  Da, to je sada realnost u Americi a doci ce, ako Bog da, pre ili kasnije, i kod nas. I zbog toga ce trebati školovati odgovarajuce kadrove a ne “samo” za turizam. Ni jedna takva kafeterija ne može barem bez jednog školovanog menadžera kafeterije.

  Sadašnji nivo kafe-kuvarice, voljti sa šecerom ili bez šecera, to ne može da vodi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.