Zukorlić i ove godine predvodio Sandžaklije na dženazi u Srebrenici

0
846

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica–Potočari klanjana je dženaza-namaz za 30 žrtava genocida počinjenog u julu 1995. godine nad stanovnicima ‘zaštićene zone UN-a’ u Srebrenici.

Delegacija Stranke pravde i pomirenja (SPP) i ovog 11. jula prisustvovala je obilježavanju i dženazi.

Delegaciju je predvodio predsjednik SPP-a i aktuelni potpredsjednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić. Zukorlić je jedini od Sandžačkih političkih lidera prisustvovao dženazi. Lideri druge dvije bošnjačke stranke iz Sandžaka ni ovog 11. jula nisu bili u Potočarima, kao što nisu bili niti jednom do sada.

Zukorlić je tom prilikom kazao da je danas u Potočarima došao da podijeli bol sa svim Bošnjacima Bosne i Hercegovine, a posebno Srebrenice zbog genocida koji je počinjen 1995. godine.

“Hoću da znate da ne samo Sandžak, odakle dolazim, nego generalno i Republika Srbija, ima svoj dio koji se suosjeća sa žrtvama i Srebrenicom i koji želi da pomirenje među narodima Balkana, naročiti među Bošnjacima i Srbima, gradimo na temeljima pravde”, poručio je Zukorlić.

Obilježavanju godišnjice genocida prisustvao je i ministar za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenović, kao i više stotina Sandžaklija koji su u organizaciji SPP-a stigli u Potočare.

         


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.