ZSD: Dijaspora neće dozvoliti razdor i cijepanje

2
50

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST:

Najoštrije osuđujemo pokušaj pojedinaca koji ovih dana, pod izgovorom navodne potrebe organiziranja sandžačkih Bošnjaka u dijaspori, pod imenom: „Ujedinjena dijaspora“, inspirisani interesnim političkim krugovima iz Sandžaka unose razdor među jedinstvene sandžačke Bošnjake, koji su već dvije decenije uvezani kroz brojne džemate kao i Zajednicu sandžačke dijaspore, Bošnjačku kulturnu zajednicu, Bošnjačku nacionalnu fondaciju i ostale organizacije.

Uvrede koje ovih dana možemo vidjeti na socijalnim mrežama, a koje se upućuju na račun akademika Zukorlića, kao i ostalih naših aktivista i institucija sa namjerom omalovažavanja višedecenijskog produktivnog rada imaju za cilj da promotere razdora učine poznatim po ustaljenom pravilu: “Udari na poznate i postaćeš poznat”, ali i da uspore proces buđenja i napretka sandžačkog naroda.

Promoteri razdora nisu svjesni da sa nekoliko humanitarnih akcija, koristeći emocije našeg dobrog naroda, ne mogu baciti u sjenu i zaborav višedecenijske humantarne akcije, veliki broj korisnih projekata i izgradnju niza institucija koje su podizali naši najbolji sinovi uz punu podršku sandžačke dijaspore.

Naravno, potpuno smo svjesni da tragove političkog haosa, nereda, nerada i nemara određeni sandzački kriminalni krugovi žele prenijeti i na dijasporu, kako bi oslabili sandžačku privredu, udaljili investitore i napravili plodno tlo za vlastite interese. Međutim, oni ne shvataju da je naš narod prepoznao njihove trikove i manipulacije, te da sigurno neće uspjeti u svojim nakanama.

Apelujemo na sve naše vrijedne i svjesne sandžačke Bošnjake koji žive u dijaspori da ne nasjedaju na sitne provokacije i vješte manipulacije od strane određenih pojedinaca kojima poručujemo da sandžačka dijaspora neće dozvoliti razdor i cijepanje i da ćemo se boriti svim dozvoljenim i demokratskim sredstvima na putu razotkrivanja svih onih koji, na bilo koji način, ugrožavaju interese našeg naroda. Mi ne pričamo puno, već tiho – i ustrajno radimo potpuno svjesni da je potreban dug period da izgradimo ono što su mnogi porušili, te da povratimo poljuljani ponos našem sandžačkom narodu.

Predsjednik ZSD,
Mithat Mujović.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

 1. NIJE MI JASNO KOGA PREZIVAŠ KADA KAŽEŠ ,,Promoteri razdora nisu svjesni da sa nekoliko humanitarnih akcija, koristeći emocije našeg dobrog naroda, ne mogu baciti u sjenu i zaborav višedecenijske humantarne akcije, veliki broj korisnih projekata i izgradnju niza institucija koje su podizali naši najbolji sinovi uz punu podršku sandžačke dijaspore.

  ZA NAJBOLJE SANDŽAČKE SINOVE VAŽI DEVIZA ,, JA IZDATI NEZNAM SVOJ NAROD I SVOJ SANDŽAK NIZAKAKAV POLOŽAJ NIZAKAKVO ZVANJE ”
  ŠTO SE TIČE TVOJE PRIČE ,,“Udari na poznate i postaćeš poznat”, IZGLEDA DA VI IZ ISKUSTVA ZNATE KAKO SE POSTAJE POZNAT ALI NA ŠTETU SANDŽAKA. I SANDŽAČKOG NARODA .
  PITAO BIH VAS MITHATE MUJEVIĆU ZA KOJI NOVAC BISTE SE ODREKLI SVOG SUVERENITETA -SVOJE SLOBODE .KAO DA REKOSTE ZA NIKAKVE.
  ZAŠTO SE ONDA ONI KOJE BRANITE ODRIČU SANDŽAČKOG SUVERENITETA I SANDŽAČKE SLOBODE.
  KAKO MOŽETE ONDA BRANITI ONE KOJI SE ODRIČU SANDŽAČKOG SUVERENITETA I SANDŽAČKE SLOBODE I POTPADANJE POD TUĐ SUVERENITET, I KOJI NAS STAVLJAJU POD TUTORSTVO.
  NAŠI VODEĆI SANDŽAČKI POLITIČARI SU NAS IZDALI. A MI NJIHIOVIM DALJIM IZBOROM IZDAJEJEMO SEBE.
  E NE DOLAZI U OBZIR VELI KO TI FALA.
  NAŠI VODEĆI SANDŽAČKI POLITIČARI SU SHVATILI PLAČ ISKRENOG U DIVLJINI I OD TOG PLAČA SU SE KAO I TI UPLAŠILI.
  U TOM PLAČU SANĐŽAČKI NAROD JE OSETIO ISTINU JER TO JE PLAČ KOJI MOBILIŠE ISKRENE SANDŽAČKE SINOVE ŠIROM SVIJETA.
  MISLIO SAM NEMA KO DA SLUŠA ALI SLUŠA SANDŽAČKA DUŠA KOJA JE SHVATILA DA
  JE NAROD SAMO POTREBAN DA BI GLASAO KOGA VODEĆE SANDŽAČKE POLITIČARE KOJI SU NAS IZDALI. I DA NAROD NJIHIOVIM DALJIM IZBOROM IZDAJE (JEMO) SEBE.
  ZATO NAROD SANDŽAKA KAŽE DOSTA JE.

  0

  0
 2. AKO STUDIOZNO UZMEMO DA ANALIZIRAMOKO UGROŽAVA INTERESE NAŠEG NARODA ONDA ĆEMO UTVRDITI DA SANDŽAČKE INTERESE UPRAVO UGROŽAVAJU NAŠI VODEĆI POLITIČARI.
  ZAŠTO JER NISU SPOSOBNI DA IZGRADE AUTONOMNI SISTEM. A TO JE VEĆ DOKAZANO JER NEMA AUTONOMNOG SANDŽAKA A PUNA SU HIM USTA PRILIKOM IZBORA O AUTONOMNOSTI.
  VODEĆI POLITIČARI ZABORAVLJAJU DA NISU SVI GRAĐANI OVCE KOJE MOGU MAGARČITI I ZATO IH ISTINA BOLI, JER ISTINA NAĐE PUT DA DOPRE DO ISKRENIH .
  VODEĆI POLITIČARI SU PREUZELI MEDIJE I MISLE DA BOG SAMO NJIH I NJIHOV GOVOR BEGENIŠE NE DAJUĆI ŠANSU DA SE I DRUGI U POLITIČKOJ UTAKMICI PRIKAŽU . POLITIČARI SU MEDIJSKI ČUVARI KAPIJA.
  ALI POLITIČARI NESVATAJU DA SU TI I TAKVI MEDIJI UŽIVAJU NEPOVERENJE T.J. NEPOŽELJNI KOD NARODA I DA IJAKO SU DOSTUPNI NAROD NEĆE DA U OVOM INFORMACIONOM VREMENU GUBI VREME PRATEĆI TE I TAKVE PRISTRASNE MEDIJE.
  NAROD SHVATA DA JE ISTINA SPORA I POVERLJIVA I PROVERLJIVA.
  POVERENJE SE TEŠKO STIČE ALI LAKO GUBI.
  POLITIČARI MOGU VARATI NAROD ALI LOŠA STRANA JE TA ŠTO NEMOGU VARATI SVOJ NAROD TOLIKO VREMENA KOLIKO POLITIČARI ŽELE.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.