Zbog kamionade Biševac otkazao bajramski vatromet

0
406

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac otkazao je ranije ugovorenu organizaciju vatrometa za Ramazanski bajram, Dan grada i Kurban bajram, za šta je iz budžeta trebalo da bude isplaćeno oko 1,6 miliona dinara, saznaje radio Sto plus.

Biševac je odluku o zabrani planiranog ispaljivanja velikog vatrometa sa krova zgrade Gradske uprave 10. aprila doneo nakon dešavanja poslednjeg dana Ramazana, posle čega se odustalo i od organizacije vatrometa za Dan grada (20. april) i Kurban bajram (16. jun).

Organizacija ta tri vatrometa ugovorena je tenderom, a posao vredan oko 1,4 miliona dinara bez, odnosno, 1,6 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost bio je poveren beogradskoj firmi “Feniks pirotehnika”.

Kako je ugovor, u vreme otkazivanja organizacije tri vatrometa, već bio potpisan, Gradska uprava pokrenula je proceduru za njegovo raskidanje.

“Predložili smo izabranoj kompaniji da raskinemo ugovor, čekamo njihov odgovor da li će pristati ili ćemo započeti pregovore”, rekli su nam u Gradskoj upravi.

Organizacija vatrometa kritikovala su pojedina udruženja građana navodeći da buka od pirotehničkih sredstava škodi osobama sa smetnjama u razvoju i životinjama.

(Radiostoplus)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.