Završni miting u Prijepolju – SPP je bedem vjere, kulture i identiteta

0
74

Lista “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja” održala je završni miting za Prijepolje, gdje ova stranka na predstojeće izbore izlazi pod rednim brojem 1 na lokalu. 

Rezultata mnogo za ponos. Njihovi partneri u proteklom mandatu priznaju da je bilo zadovoljstvo raditi s ljudima u čija su srca utkana vjera prije svega ali i istrajnost da se jednako uspije za sve građane odlučne da ostanu u svome i budu svoji na svome.
Prisutni su imali priliku da pogledaju kratak film gdje je predstavljeno šta je urađeno u protekle četiri godine.

Predsjednik OO u Prijepolju i prvi na listi „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“ u Prijepolju, Samir Tandir na samom početku se zahvalio svima na uloženom trudu a posebno lideru i akademiku Muameru Zukorliću.

– Radimo dan-noć da bi naši snovi postali realnost. Osjećam pobjedničku energiju i definitivno ovakav skup ne pamti ni Prijepolje, ni Sandžak a ni Srbija. Ovakav skup je najava brilijantne pobjede. Ovaj put moramo pobjediti najubjedljivije nego ikada. Mi smo generacija koja će našem narodu donijeti slobodu i pobjedu. Ponosni smo na sve sto što uradili ove četiri godine. Imali smo zrno vlasti ali smo se borili. Ja znam, da vi očekujete više i biće vise i asfalta, radnih mjesta, jeftinih stanova, škola, ustanova. Još puno toga mora da se uradi ali smo postigli to da se uvažava rad, da se ne gleda interes, da se uvažava dijete radnika i seljaka, da se rezultati vrednuju a ne trutovi i manekeni. Podsjećam prisutne da su podjednako važni i lokalni i parlamentarni izbori.  Ovi izbori su presudni, odlučuje se o budućnosti i naše djece i generacija koje dolaze. Pozivam sve da izađu na predstojeće izbore koji će se održati za nedjelju dana, u nedjelju 21. juna gdje ćemo na lokalu zaokružiti broj 1 jer smo najbolji i prvi a na parlamentu broj 8, za listu “Akademik Muamer Zukorlić- Samo pravo”. Ja izlazim na izbore zbog budućnosti svoga sina, kazao je Tandir.

Akademik Muamer Zukorlić poručio da je Prijepolje svijetla tačka Sandžaka i primjer drugima kako mogu puno utiču i snažno djeluju sa malo vlasti.

– Nikada nisam sumnjao u Prijepolje ali sam se uvjerio da ovaj tim ovdje, SPP u Prijepolju na čelu sa Samirom Tandirom jeste pobjednički tim. Prije četiri godine su krenuli kao manjinski partner vlasti i evo nakon jednog mandata su ostvarili gotovo nemoguće. Pripremili se da ako Bog da, 21. u nedjelju ono u šta smo svi vjerovali, a to je da da je SPP u Prijepolju najjača stranka. Neizmjerna energija i zalaganje. Ovaj film je samo skraćeni dio njihovih dostignuća i vidjeli ste i sami kako je moguće kao manjinski partner doprinijeti puno. Čvrsto vjerujem da će SPP od 21.juna, u nedjelju, nakon izbora biti stožer vlasti u Prijepolju. Ovaj tim na čelu sa Samirom Tandirom je potvrdio da je moguće iz nemogućeg. Idealna je kombinacija odanosti ideji i profesionalnosti koju posjeduje SPP. Rijetki budu dosljedni tome i u najtežim situacijama. Posle izbora će biti primjer i uzor uspješnog koncepta za Sandžak a i šire. Oni su prvi na lokalnom nivou dokazali da je ulazak u politiku strateški potez za zaštitu svih bošnjačkih i vjerskih i kulturnih vrijednosti. Sve ono što smo radili i gradili više od dvije decenije je bilo upitno. Nakon što smo ozbiljno osvojili prostor politike, prostor naših sudbina, institucija, SPP predstavlja čvrsti bedem naše vjere, kulture, identiteta i sveopćeljudskih vrijednosti.

Akademik Zukorlić dodao da se nakon 150 godina počelo sa obnovom sandžačke elite.

– Kadrovi poput Samira Tandira i bogatog tima koga on podiže pod okriljem SPP-a, je ono što se zove sandžačka-bošnjačka elita. To je ono što nam je nedostajalo. Mi smo ostali bez političke elite još u 19. vijeku i nismo uspjeli da je obnovimo. Tek sada. Prvo oko Mešihata IZ-e, isto tako i oko Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, zatim završno i konačno SPP-om. Na ova tri stuba se obnavlja nakon 150 godina elita u Sandžaku. Narod bez elite je kao porodica bez domaćina. Može da preživi ali nikada ne može da diše punim plućima i da se razvija punim kapacitetom. Vrijeme je da obnovimo svoju elitu. Ovaj primjer predstavlja i poruku drugim sandžačkim gradovima. Čak i u težim uslovima nego Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici. Zaista zaslužujete svako poštovanje.

Ideja Stranke pravde i pomirenja prihvatljiva je za sve narode, bez obzira na vjersku i etničku pripadnost, poručuje akademik Zukorlić.

– Ljudi čvrsto vjeruju da je ovo pravi put za sve narode i zajednice u Srbiji. Prvi put jedan kvalitet, misija iz Sandžaka se poštuje i prihvata kao izuzetno vrijedna. Sa ovoliko podrške smo postigli sve moguće maksimume, ali koliko ovjerite vašu podršku kroz glasove mi ćemo uzvratiti.  Mi imamo primjer u Prijepolju. Vlast podređena čovjeku i po mjeri čovjeka, jer nema veće blagodati od pravedne vlasti i pravednog sistema, završava akademik Zukorlić.

 

Izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.