Zalaganjem dr. Čičića stanovnici Kolovrata i Brodareva od sada mogu da koriste stomatološke i laboratorijske usluge

0
273

Posle deset godina, u Zdravstvenim stanicama u Kolovratu i Brodarevu otvorene su laboratorije za biohemijske i analize krvi, a takođe su opet sa radom počele dečije stomatološke ambulante u ovim zdravstvenim stanicama. 

Razvoj zdravstvenih usluga i povećanje dostupnosti građanima i građankama koji žive u prigradskim naseljima koja gravitiraju ka Kolovratu i Brodarevu glavni je razlog otvaranja novih usluga u Zdravstvenim stanicama u ovim mestima, kažu u Opštini Prijepolje.

– Dugo godina su tražili pacijenti iz ovih mesta da započne rad stomatoloških ordinacija i evo lokalna samouprava je naparavila iskorak i obezbedila sredstva za plaćanje tih stomatologa i stomatoloških sestri i danas smo u situaciji da obznanimo početak rada dva stomatološka tima, jedan u Brodarevu, jedan ukolovratu – naveo je v.d. direktora Doma zdravlja Prijepolje dr Elmedin Čičić.

Dalja ulaganja u opremu i kadrove planovi su čelnika lokalne samouprave i zdravstvenih ustanova, pa je prilikom posete rečeno da je Opšta bolnica Prijepolje u procesu nabavke stuba za laparoskopske operacije vrednog 9,5 miliona dinara, kao i da je od Ministarstva zdravlja zatraženo da se obezbedi edukacija za još jednog radiologa u prijepoljskoj bolnici da bi skener mogli da stave u funkciju.

Izvor: Forum Info


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.