Za zdrav Novi Pazar: Bez konkretnih mera za smanjenje zagađenja vazduha

0
180

Član neformalne grupe građana „Za zdrav Novi Pazar“ Haris Ibrahimović rekao je danas da Gradska uprava do sada nije preduzela bilo kakve konkretne mere za smanjenje zagađenja vazduha u gradu.

Ova inicijativa jedna je od osam ekoloških organizacija koje su krajem marta ove godine osnovale Eko blok sa ciljem da se unapredi kvalitet vazduha u gradu.

Ibrahimović je za radio Sto plus izjavio da su još tada apelovali na nadležne da se letnji period iskoristi za konkretne aktivnosti u cilju smanjenja zagađenja vazduha tokom zimskog perioda.

„Osim zamene individualnih ložišta na čvrsto gorivo kotlovima na pelet ništa drugo nije učinjeno da se poboljša kvalitet vazduha u gradu“, istakao je Ibrahimović.

On je izrazio očekivanje da će komunalna policija u zimskom periodu preduzeti mere za smanjenje emisije štetnih materija iz ložišta fabrika, zgrada i kuća koje lože ekološki neprihvatljive stvari, te da će se bar na taj način „pokazati doza ozbiljnosti i spremnosti za promene“.

Dodaje da je u narednom periodu planirana nabavka prečišćivača vazduha za obdaništa i druge obrazovne ustanove, ali i organizovanje brojnih tribina i akcija vezanih za podizanje ekološke svesti i poboljšanja kvaliteta vazduha.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.