Vučić: Put Raška – Novi Pazar kao pista, završen tri mjeseca prije roka

0
745

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska rekonstruisanog put od Raške do Novog Pazara da su građani dobili put dobar kao pistu, kao i da je rekonstrukcija završena čak tri meseca pre roka.

“Ljudi su zadovoljni novim putem i kvalitetom nove saobraćajnice, vidim da su bankine proširene, urađeni mostovi, propusti i drugo i to tri meseca pre roka. Ovo izgleda kao pista, urađeno je 10 mostova, oko 70 propusta…”, rekao je Vučić.

Iz preduzeća Novi Pazar put su mu rekli da bi završili rekonstrukciju puta i mesec dana ranije da se nije na jednom mestu pojavilo klizište.

Vučić je rekao da su urađeno gotovo svi putni pravci u Raškoj oblasti, od Raške do Novog Pazara, zatim do Tutina, prema Ribariću, od Duge Poljane ka Sjenici.

Dodao je da treba da se uradi i stari put od Sjenice preko Kušića do Ivanjice, kako bi se i taj deo povezao dobrim putem.

Šta je još bilo potrebno da se uradi od lokalnih i regionalnih puteva, zapitao je Vučić.

Obilasku radova prisustvuju ministar građevinarstva Goran Vesić, Rasim Ljajić, državni sekretar Mirsad Đerlek, predstavnici Evropske investicione banke, lokalnih samouprava i izvođača radova.

Radovi su završeni 25. avgusta, a ugovoreni rok je bio 25. novembar.

Na rekonstrukciji, koja je počela u septembru 2022. godine, bilo je angažovano oko 200 radnika preduzeća Novi Pazar put, a radovi su vredni preko 1,55 milijardi dinara.

U toku izvođenja radova prosečno je bilo angažovano 150 radnika i 80 radnih mašina.

Puta od Raške do Novog Pazara, dužine 18 kilometara, izgrađen je pre više od 40 godina.

Radovi su obuhvatili rekonstrukciju mostova, postavljanje nove rasvete, sistema za odvodnjavanje, izgradnju potpornih zidova i drugo.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.