Vojska Srbije pomaže đacima u seoskim školama na Pešteru

0
6

Đacima osnovnih škola „Jovan Jovanović Zmaj” u selu Raždaginja i „Rifat Burdžević Tršo” u selu Karajukića Bunari u opštini Sjenica, pripadnici Vojske Srbije darovali su danas knjige u izdanju Medija centra „Odbrana” i zaštitna sredstva za borbu protiv virusne infekcije kovid 19.

U školama su održana i predavanja o temi prepoznavanja i prijavljivanja nadležnim organima neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Pomoć seoskim školama uručila je delegacija koju je predvodio načelnik Grupe za civilno-vojnu saradnju Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO potpukovnik Saša Antanasijević, a predavanje osnovcima održali su predstavnici Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Prema rečima potpukovnika Antanasijevića, u okviru civilno-vojne saradnje, uručeni su kompleti knjiga za školske biblioteke u dvema školama u opštini Sjenica i 2.000 zaštitnih maski za profesore i učenike.

Potpukovnik Antanasijević kazao je i da su tu aktivnost podržali i predstavnici opštine Sjenica, predsednik Skupštine opštine Rejhan Kurtović i zamenik predsednika Opštine Zdenko Kočović, a zahvalio se predsedniku Opštine Sjenica Munibu Mujagiću i posebno stanovnicima Sjenice koji pružaju veliku podršku u realizaciji svih aktivnosti civilno-vojne saradnje.

Najavio je da će u narednom periodu biti realizovan i projekat civilno-vojne saradnje „Vojni lekar na selu” u naseljima na Pešteru.

Predsednik Skupštine opštine Sjenica Rejhan Kurtović kazao je da je donacija Vojske Srbije školama, kao i održavanje edukativnih predavanja veoma važna aktivnost, prenosi Tanjug.

Naveo je da su podržali kao lokalna samoupravu tu aktivnost, a sve sa cijem da zajedno sa vojskom pomognu građanima .

Direktorka škole „Jovan Jovanović Zmaj” Satka Ademović, kao i direktor škole „Rifat Burdžević Tršo” Muzafer Bibić zahvalili su predstavnicima Vojske Srbije i opštine Sjenica na današnjoj poseti i istakli da je jedan od ciljeva i zbližavanje učenika i pripadnika naše vojske.

Vojska Srbije je u okviru svoje treće misije i do sada pružala pomoć stanovništvu na području Peštera – pomogla je u izgradnji puteva i vodovoda, raščišćavanju snežnih nanosa i vodosnabdevanju lokalnog stanovništva tog kraja.

Starijim meštanima dobro su poznati vojni lekari, a akcije „Vojni lekar na selu” i „Selu u pohode”, koje su sprovođene u najudaljenijim selima Pešterske visoravni, naišle su na dobar prijem.

Današnje aktivnosti civilno-vojne saradnje Vojske Srbije posvećene su najmlađima, uz težnju da se doprinese unapređenju odvijanja nastave u seoskim školama, u složenim uslovima sprečavanja širenja virusne infekcije kovid 19.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.