Vlast u Novom Pazaru ne zanima bezbijednost đaka

0
615

Na 6. redovnoj sjednici skupštine grada Novog Pazara, odbornici su raspravljali o 15 tačaka dnevnog reda. Pored tačaka dnevnog reda, odbornici su predložili i dopunske tačke dnevnog reda.

Hitno rješavanje pitanja bezbjednosti kretanja đaka prilikom odlaska do škole i povratka svojim kućama, tražio je odbornik Stranke pravde i pomirenja Jonuz Džanković. Naglasio je da su u pitanju djeca kao i ostali mještani naselja Bukreš, Potok i Varoš mahale.

„Poštovani, dužan sam da vam prenesem emanete koje sam preuzeo od grupe naših komšija, zabrinutih roditelja zbog velikih saobraćajnih gužvi, zauzeća ionako uskih trotoara, bezbroj parkiranih vozila s obje strane kolovoze, velike izgradnje novih stambenih zgrada, svakodnevno predstavljaju opasnost za kretanje pešaka i vozila. Naravno, ugrožavaju prolaznike, a ponajviše djecu školskog uzrasta. U ime naših građana i u moje ime kao odbornika ove skupštine vas molim i predlažem da preduzmemo sledeće mjere. Savjet za bezbjednost koji vodi Jusufović, da pod hitno razmotri i ukoliko je izvodljivo, određene dvosmjerne ulice pretvori u jednosmjerne ulice, da reguliše svjetlosnu signalizaciju ili angažuje pripadnike saobraćajne policije i pozornike da učestalo u udarnim terminima kontrolišu frekvenciju saobraćaja i bezbjedan prelazak pješaka sa jedne strane na drugu stranu ulice. Da preduzeće Parking servis povede računa o zakonskom minimumu obilježavanja parking mjesta, poštujuči širinu kolovoza za nesmetano kretanje vozila u oba smjera. Da lokalna samouprava uloži više truda i pomogne razgušenju saobraćaja u vrhu čaršije kod raskrsnice prema Potoku i Bukrešu. Poseban apel na lokalnu samoupravu se odnosi na kontrolu gradilišta uzoni škola i vrtića.“, kazao je Džanković.

Nekoliko dopunskih tačaka predložila je i Stranka demokratske akcije Sandžaka. Oni su predložili Prijedlog odluke o konstituisanju komisije za reviziju biračkog spiska grada Novog Pazara.

„U nedjelju 13. novembra su držani izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće. Prema onome što vidimo na terenu jeste da je veliki broj naših sugrađana nezadovoljan upravo nemogućnošću glasanja na biračkom mjestu na kojem inače glasaju. Taj problem su imale sve stranke, sve liste koje su učestvovale na ovim izborima. Tačno je da posebnim biračkim spiskovima upravlja Ministarstvo državne i lokalne samouprave. Međutim, oni dobijaju isključivo podatke lokalnih samouprava. Dakle, lokalna samourpava se bavi dijelom biračkog spiska a koji se tiče upisa, promjena, izmjena, sve mi serviramo kao grad Novi Pazar, kao lokalna samouprava, šaljemo Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave da oni sve objedine u jedan jedinstveni birački spisak. Mislim da se ovim dugo niko nije bavio na pravi način. S toga vas pozivam sve da ova skupština konstituiše jednu komisiju za reviziju biračkog spiska, kao povremeno radno tijelo koje imamo predviđeno ovim poslovnikom o radu skupštine grada, koje će biti sastavljeno od svih odborničkih grupa u ovom parlamentu, da izvršimo jednu analizu kompletnog biračkog spiska.“, istakao je Ašćerić.

Nijedna dopunska tačka koju su predložili odbornici opozicije, nije usvojena.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.