Visoki savjet sudstva imenovao nove sudije za Osnovni sud u Novom Pazaru i Sjenici

0
5729

Visoki savet sudstva (VSS) donosi značajne promene u pravosudnom sistemu, imenujući dvoje novih sudija za Osnovni sud u Novom Pazaru i još jednog za Osnovni sud u Sjenici. Ove imenovane sudije donose svoje bogato iskustvo i stručnost, obećavajući unapređenje pravde u ovim gradovima.

Aziza Mušović i Tanja Jovanović, koje su bile dosadašnje sudijske pomoćnice, danas su stekle visoki sudski status. Njihova imenovanja za sudije Osnovnog suda u Novom Pazaru označavaju znatan doprinos pravosuđu. Oboje su već dokazali svoju stručnost i posvećenost tokom godina služenja pravdi u Novom Pazaru.

Pored toga, Saša Đošić, rukovodilac pravnog sektora u kompaniji “Univerzum Ciglana”, postaje sudija Osnovnog suda u Sjenici. Njegovo bogato iskustvo u pravnom sektoru privatnog sektora obećava novu perspektivu i ekspertizu u pravosudnom sistemu Sjenice.

Emira Bukvić, pravnica u Policijskoj upravi Prijepolje, dobila je ulogu sudije Prekršajnog suda u Prijepolju. Njeno imenovanje dodatno osnažuje pravosudni sistem Prijepolja.

Ova nova imenovanja dolaze u vreme kada se pravosudni sistem kontinuirano trudi da obezbedi brzu i pravičnu pravdu građanima ovih gradova. Sa novim sudijama u svojim redovima, očekuje se unapređenje rada sudova i ubrzanje pravosudnih postupaka u Novom Pazaru, Sjenici i Prijepolju.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.