Više tužilaštvo dobilo još jednog tužioca

0
183

Visoki savjet tužilaštva (VST) izabrao je sudiju Osnovnog suda u Novom Pazaru Sađidu Rožajac za novog javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u ovom gradu, saznaje radio Sto plus.

Rožajac je rođena 1974. godine u Sjenici, a Pravni fakultet završila je u Nišu. Pripravnički staž obavila je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Sjenici, a potom je kao tužilački saradnika radila u Osnovnom i Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Za sudiju Osnovnog suda izabrana je krajem 2014. godine, a posle par meseci stupila je na sudijsku funkciju.

Prilikom ocene stručnosti, od Komisije bivšeg Državnog veća tužilaca, kao kandidat koji nije nosilac javnotužilačke funkcije, dobila je četvorku.

Pored nje, za funkciju javnog tužioca u Višem tužilaštvu konkurisali su i advokat, a nekada zamenik u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, Jovan Milanović koji je ocenjen trojkom.

Kandidati su bili i zamenik javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru Muhedin Dedeić koji je sakupio 68 od maksimalnih 70 bodova i zamenik tužioca u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu Aleksandar Pavlović sa 67,6 bodova.

Glavni javni tužilac Višeg tužilaštva u Novom Pazaru je Milena Mrvić, a javni tužioci su Edis Arifović, Radisav Filimonović i Adnan Baćićanin.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.