15. Januar 2020

Zajednički Tim učenika Priboja i Prijepolja, na takmičenju u robotici, održanom u subotu u Ljubljani, u konkurenciji više od 20 timova iz šireg regiona, ostvario je odličan rezultat i plasman u viši rang takmičenja, koje će biti na proleće organizovano u Kopru.

Tim “ElektRobot” čini devet učenika i učenica srednjih  i završnih razreda osnovne škole, koji su zajedno sa svojim nastavnicima informatike Marijom Reković iz Priboja  i  Miroljubom  Bjelićem iz Prijepolja, tri meseca uvežbavali rešavanje problemsko –istraživačkih zadataka iz oblasti robotike i  programiranja, radeći sa modelom robota kojeg im je ove godine, obezbedila “ElektRobot škola ”, koju vodi Anica Vulović Pavlović.

Takmičenje, u okviru svog razvojnog programa,  organizuje kompanija Lego,  a konkretni zadaci se sastoje od sastavljanja i programiranja robota koji, u 8 misija,  treba da savlada komplikovane preprekke napravljene od Lego kocaka.

Istraživački programi

“First Lego liga” je i   međunarodni obrazovni i istraživački program, koji, po rečima njegovih kreatora,  mladima pruža znanje i kompetencije 21. veka, upoznaje ih sa naukom i tehnologijom, podstiče na inicijativu, preduzetništvo, kreativnost i  timski rad.

Kopar stepenica do Amerike

Učenici, članovi Tima: Ana Tomić, Amina Porović, Đorđe Laptošević, Vuk Bjelić, Nikola Baković, Andrej Rajkov, Bojan Nestorović, Filip Lučić i Vasilije Vasiljević. Ako ostvare dobar plasman u Kopru ići će u Hjuston na svetsko prvenstvo u robotici na kome učestvuju predstavnici  99 zemalja.

Jedini tim i Srbije koji pored pribojsko-prijepoljskog tima ide dalje, na evropsko prvenstvo u Kopru, je tim Gimnazijalaca iz Kragujevca.

Izvor: Priboj 033

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles