UŽAS: Dječak iz Sjenice obesio se jer su ga zadirkivali zbog mucanja?!

0
1605

Dečak (12) iz Sjenice izvršio je samoubistvo u blizini svoje kuće, tako što se obesio o drvo. Prema priči meštana, dečak je navodno trpeo zadirkivanja, a bio je veoma nadaren za matematiku i dobar učenik.

Voleo je matematiku

– Pronašli su ga obešenog, a upotrebio je konopac koji se koristi za vezivanje bala sena. Ovo je prava tragedija, sve nas je pogodilo. Porodica je živela u teškim uslovima i od nekih osoba bliskih njima mogli smo čuti da je dečak imao suicidne misli, ali nismo mogli ni da sanjamo da će dići ruku na sebe – kažu za Rinu vidno potreseni meštani sela Gradac.

Meštani kažu da je dečak voleo školu.

– Bio je jako inteligentan, naročito je voleo matematiku. Iz glave je znao da sabere i podeli velike brojeve. Ukoliko se na njega vršio pritisak ili povisio ton, zastao bi, zablokirao se i počeo da muca. Baš zbog toga su ga zadirkivali. Dečaka su zbog te mane ismejavali, ali on se trudio da to stoički podnese, kao i uslove u kojima je živeo – rekao je poznanik njegove porodice, prenosi Alo.

On je podsetio da su za dečakovu porodicu ranije objavljivani apeli kako bi im se omogućio pristojan krov nad glavom.

Blagovremena pomoć

Direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović rekao je za medije da ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti – rekao je za portal Sjenica.com direktor Doma zdravlja dr Hamidović.

Crni sine

– Uz pomoć jednog čoveka iz Novog Pazara, poznatog humanitarca, organizovana je akcija, pa je porodici mališana napravljena nova kuća. Taman im je na trenutak krenulo nabolje, kad se ova tragedija dogodila. Znate dešavalo se u ovom kraju da odrastao čovek digne ruku na sebe, doduše retko, ali dete – to je dosad ostalo nezapamćeno. Upravo smrt mališana je na teret svima u kraju, jer nisu prepoznali teskobu koja muči tu malenu dušu. Članovi porodice su nam u razgovoru rekli da je mališan imao sucidne misli, ali na to nisu mnogo obraćali pažnju jer je život tek bio pred njim – kazao je prijatelj porodice i dodao da je dečak kobnog dana izgubio mobilni telefon svog druga.

– Bio je odgovoran i to što mu se desilo ga je mnogo potreslo. Za gubitak telefona nije smeo roditeljima da kaže. Međutim, rekao je rođaki, a ona je prokomentarisala: „Crni sine, što nisi pazio, grdiće te majka.“ Nedugo posle toga dečak je pronađen obešen – rekao je prijatelj porodice.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.