Uskoro do meandra Uvca asfaltnim putem

1
921

Jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji jeste svakako Meandri rijeke Uvac koji se nalaze na teritoriji opštine Sjenica. Do sada ste do ove destinacije dolazili djelimično makadamskim putem. Ono što će obradoviati ljubitelje ove predivne destinacije jeste to da će uskoro biti asfaltirana kompletna putanja do vidikovca, saopšteno je za naš medij iz Oštinske uprave Sjenica.

Predsjednik SO Sjenica dr. Rejhan Kurtović je kazao da je trenutno u toku izgradnja loklanog putnog pravca od mjesta Krstac do Vidikovca.

„Kao što možete vidjeti prisustvujemo izgradnji jednog od najvažnijih lokalnih putnih pravaca na teritoriji opštine Sjenica. Godinama unazad turisti su lošim makadamskim putem otežano stizali do Vidikovca, daleko čuvenih meandara Uvca i prirodnog staništa Bjeloglavog supa. Koje su to muke, naročito u zimskom periodu najbolje znaju mještani sela koja gravitiraju na ovom potezu. Loša putna infrastruktura direktno je uticala na loše uslove života, migracije stanovništva, ali i na loš razvoj turizma. Zato smo od prvog dana preuzimanja vlasti u opštini Sjenica stavili akcenat na izgradnju ovog putnog pravca. Veliki dugovi nam nisu dozvoljavali da kao opština finansiramo izgradnju, međutim, mi sa našim zahtjevima nismo stali. Tako smo zahtjev za izgradnju putnog pravca Kratac-Vidikovac iznijeli i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada je u decembru mjesecu  posjetio našu opštinu, i kada je podržao našu inicijativu i dao obećanje da će se to brzo realizovati. Čim su to dozvolili vremenski uslovi, uz regulisanje obavezne prateće dokumentacije, Opština Sjenica sa Putevima Srbije i AD Putevi Novi Pazar krenula je u realizaciju ovog jako važnog projekta.

Danas je u toku izgradnja  putnog pravac u dužini od 8 kilometara, širine 5 metara sa potpunom pratećom saobraćajnom infrastrukturom.

Ova investicija je izuzetno važna za našu Opštinu, ona će u potpunosti promeniti izgled ovog kraja, olakšati život mještanima obližnjih sela, podstaći na ulaganje nove investitore, a pored poljoprivrede koja je dominatna na ovom prostoru turizam će postati glavna privredna grana.

Sjeničko jezero, meandri Uvca i Bjeloglavi sup su naši brendovi koje nažalost do danas nismo iskoristili. Mnogo veće benefite su imali drugi gradovi, dok naša Sjenica ništa nije imala od toga. Ovo je prvi polazni korak da u budućnosti to ne bude tako. U toku su i pripremni radovi na rekonstrukciji puta Sjenica-Ivanjica koji će dodatno povezati Sjenicu sa ostatkom Srbije, a upravo na tom putnom pravcu se nalaze i meandri Uvca. Ako na sve to dodamo i auto put koji će u budućnosti proći kroz našu teritoriji, imamo pravo da vjerujemo da Sjenica postaje dobro mjesto za život i poželjna turistička destinacija.“ – kazao je dr. Kurtović.

   

SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Sve i da to bude, treba biti oprezan u pogledu masovnog turizma, jer je on neprijatelj prirode broj jedan. Turizam u Sjenici treba razvijati postupno i u skladu razvojem seoskog turizma – nešto kao što je u Ajfelu – velikoj oblasti u Njemačkoj. Svaka seoska kuća nešto nudi, puno je turista, ali nema niejdnog hotela sa više od 15 soba. I tako nekoliko stotina kilometara, koliko je velika ova planinska oblast.
    Drugo, ako već novinar ne zna koliko su neke riječi loše i tuđe, makar bi redakcija trebala da mu na to ukaže. U cijeloj Srbiji se forsira riječ destinacija, koja nije ni iz srpskog a ni iz bosanskog, tako ružno djeluje, još kad se uporno ponavlja kao ovdje. Ljepše su a i anše su riječi – mjesto, cilj, odredište …

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.