Upriličen tradicionalni prijem za Prijatelje Sandžak televizije

0
787

Sada već tradicionalno posljednjih dana u godini Sandžak televizija organizira prijem za Prijatelje ove medijske kuće u znak zahvalnosti i poštovanja što su, kroz turbulentno vrijeme, bili podrška i pomoć njenom radu i djelovanju.

Direktor Salahudin Fetić sa svojim uposlenicima svečano je dočekao goste u Akademiji Internacionalnog univerziteta u sklopu kojeg se i nalaze prostorije ove medijske kuće. Pored prijatelja iz dijaspore prijemu su prisustvovali predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, predsjednik Mufty fondacije Usame Zukorlić, predsjednk BNF-a muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević, te rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr. Suad Bećirović. Poruka govornika bila je jedinstvena – Sandžak televizija izrasla je u veliki i jako konkurentan medij u regionu objektivno promovirajući istinu od prvog dana.

“Tv Sandžak nam pomaže, možda nekada i direktno, a nekada i indirektno u promociji bosanskog jezika. Kao što znate – njihov program i jeste koncipiran na bosanskom jeziku i na taj način i mi i svi gledatelji imamo prilike slušati vijesti i ostali program na našem jeziku. Na taj način ga štitimo, pokušavamo da ga unaprijedimo i da se ljudi navikavaju na njega, ali i tako se pomaže našem studijskom programu bosanskog jezika i bošnjačke književnosti”, kazao je rektor UNINP prof. dr. Suad Bećirović.

“STV je naš strateški projekat, počev od samog imena pa do samog programa i cijelog djelovanja jer ona u samom svom nazivu nosi ime naše domovine, dio našeg domovinskog prostora. Sandžak je temeljno naše pitanje. To je zemlja pod našim nogama, tepih na kojem stojimo, pa nikako ne smijemo dozvoliti da Sandžak u kulturološkom, naučnom i duhovnom smislu se izmakne ispod naših nogu. Zbog toga je BNF kako je predviđeno statutom još na samom početku usresređena da pomaže ovakve projekte. Do sada je, ali će i ubuduće biti podrška i na raspolaganju Sandžak TV”, kazao je predsjednik BNF-a hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

“Sandžak TV je prošla, kao i sve naše ustanove u pokretu svoje faze razvoja i kako danas radi STV i na kojem je danas stepenu zaista sam ja zadovoljan i divim se do kojeg je nivoa stigla, koliko je proširila svoju gledanost. Ja se sjećam da je bila samo u Pazaru gledana i to pomoću antene, a danas se STV gleda u cijelom Sjevernom Sandžaku, rasprostranjena je i u Južnom Sandžaku, a od nedavno se gleda u cijelog Srbiji pomoću kablovskog operatera SBB-a. Sjećam se da nam je u tom periodu bila žal što naša braća u dijaspori ne mogu da gledaju STV, sve dok i na taj teren nije stigla, pa sada kada god odem u dijasporu pa boravim kod nekih prijatelja ili rođaka po 24 časa se gleda STV. Sretan sam i ponosan i od srca vam čestitam na uspjehu”, istakao je Usame Zukorlić.

“Allah kaže u Kur'anu: “Na raspolaganju Bogu dragom služi sve dok ti duša ne dođe u grlo”. Dakle – do posljednjeg momenta. Nema rahatluka. Ova televizija mora izrasti u najelitniju televiziju u čitavom regionu. Čestitam direktoru Salahudinu, čestitam dobitnicima, svim uposlenicima, donatorima i vakifima moleći Allaha dž.š. da vas sve nagradi, da vam ukabuli, da imamo više razumijevanja za ove naše projekte”, kazao je muftija dr. Dudić.

Posebne zahvalnice za doprinos ove godine dobili su Ferhan Sejdović, Muzafer Hadžić i Mersada Nurrudina Agović.

SANA

                                           


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.