Ugljanin: Nećemo učestvovati na referendumu, Bošnjaci Sandžaka ne osjećaju sigurnim

2
2090

 

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da njegova stranka neće učestvovati na referendumu zakazanom za 16. januar ove godine i da povlači sve predstavnike iz referendumskog procesa.

On je na konferenciji za novinare rekao da u ovoj stranci ne žele da učestvuju u „stvaranju iluzije da je stanje u Srbiji normalno i da se ništa opasno ne dešava i ne priprema Bošnjacima Sandžaka”.

“Ovaj kozmetički referendum je planirana prevara da odvrati pažnju građanima od opasnosti koja se sprema. Tražimo da se referendum odloži dok se ne izvrši lustracija u policiji Srbije, takozvanim pravosudnim organima i službama bezbednosti i oružanim snagama Republike Srbije, koji su odgovorni za ovakvo stanje”, rekao je Ugljanin.

On je pozvao sve građane Sandžaka da ne učestvuju na predstojećem referendumu.

Ugljanin je istakao da poslednji snimak iz Priboja sa proslave na kojoj policajci pevaju pesme u kojima se Novi Pazar i Sjenica porede sa Vukovarom i Srebrenicom, a i brojni događaji pre toga, predstavljaju “ozvaničenu državnu politiku”.

“Ovo je poruka aktuelnog rukovodstva Republike Srbije da organizovani masovni zločini nad Bošnjacima koje su početkom 90-tih izvršile srpske snage u Sjeverinu, Kukurovićima, Štrpcima i Bukovici kod Pljevalja, očekuju ostale Bošnjake Sandžaka, prvenstveno u Novom Pazaru i Sjenici. Iz tih razloga SDA Sandžaka neće učestvovati na predstojećem referendumu“, rekao je Ugljanin.

On je rekao da se Bošnjaci Sandžaka ne osjećaju sigurnim.

“Ne slažemo se sa ovakvim odnosom državnih organa prema građanima Sandžaka i Bošnjacima u Srbiji. Ne slažemo se sa postojećim stanjem i tražimo stabilne mehanizme kako se zločini Bošnjacima nikad više ne bi ponovili”, rekao je Ugljanin.

Ponovio je ranije zahteve za usaglašavanjem nacionalne strukture zapošljenih u tužilaštvu, sudstvu, policiji i drugim službama bezbednosti sa javnim ovlašćenjima u svim gradovim Sandžaka, u skladu sa strukturom stanovništva, kao i hitno usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Ugljanin se zahvalio organizacijama koje se bave ljudskim pravima, političkim strankama demokratske orijentacije i organizacijama civilnog društva, koje su osudile nedavnu pretnju Bošnjacima upućenu preko pripadnika MUP-a Srbije.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

 1. Daj ugljesa ne tupi zube da imas fotelju u beogradu tibi zaboravijo i na rodenu familiju a kamoli bosnjake tisiji izdao i prodao milosevicu devedesetih a sadmi tu glumis patriotu mrs sramte bilo

  5

  2
 2. Gledalući tribinu o genocidu na hadzetu i trajalo podugo.ali sam izneo i to u roku od pet minuta najvažnije stvari o nadjačavanju i uzrok GENOCIDA u Bosni oko koga se Srbija neslaže vešto glumeći ni luk jeli ni luk mirisali.
  Da ovo prođe nezapaženo SDA I UČITELJICA izrežirali su za potrebe države himnu sa ciljem zatrpavanja istine vestima. Istinite tvrdnje da nebi izronio jasan i nedvosmislen dokaz, o razlogu genocida. Za koji ako se sećate i izjave R.Mladića ili ćete pristati (na simbole srpske genocidne tvorevine ) ili ćete nestati
  ono što sam rekao da je izlazak iz bede neznanja i bede duhovnog siromaštva upravo saznanje razloga rata u BiH. I lepo pružio neosporni dokaz razloga genocida u BiH.koji se može videti SMISAO ZBOG KOJEG SU HTELI DA UNIŠTE BOSNU I BOŠNJAČKI NAROD
  Dokaz: Dokaz br 1. Možete videti na internet adresi:
  https://www.youtube.com/watch?v=EgVFEYzPNPY od 2:22 … do 2 :24 … I od 2:58
  ili po naslovu: Veselje kad je Radovan Karadzic dosao majku da vidi
  . od 2:22 … do 2 :24 … I od 2:58

  Dokaz br 2. na internet adresi :OTŠTAMPAN JE NA STRANICI BR.2.
  https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%94%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80_%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B5_%D0%A1%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B5#/media/File:50000_dinara_Republike_Srpske_1992_nali%C4%8Dje.png

  Dokaz br 2. na internet adresi :OTŠTAMPAN JE NA STRANICI BR.2.
  https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%94%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80_%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B5_%D0%A1%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B5#/media/File:50000_dinara_Republike_Srpske_1992_nali%C4%8Dje.png
  I IZVUCIMO LOGIČKI ZAKLJUČAK :
  Ako se na ovaj način htelo podjarmljivanje Bošnjaka u Bosni i njihovo postvarenje
  SLEDI zaključak DA JE Dr. DRAGOSLAV AVRAMOVIĆ BOŠNJAKE SANDŽAKA PODJARMIO i POSTVARIO U EK. SIMBOLU VRIJEDNOSTI ( Čime-ek.simbolom vrijednosti odnosno konvertibilnim ( zamenjivim ) dinarom pošto je prethodni nekonvertibilni (nezamenjivi) dinar propao I izvucimo pouku u cilju izlaska iz duhovne potčinjenosti Bošnjaka Sandzaka kao pravi i jedini put, koji počiva u nama kao “Necessary Illusions” Odnosno kao ,,nužna iluzija”na polju ekonomije.

  ALI NAJVAŽNIJE JE DA NISMO POŠTOVALI OBJAVE IZ KURANA. JER SMO ZABORAVILI ŠTA KURAN KAŽE O DEZINFORMACIJI
  ,,O ljudi ako vam kakav čovek dođe sa neproverenim vestima dobro ih proverite da u neznanju kakvo zlo SEBI I DRUGOM ne učinite.
  Šta mi u Sandžaku možemo učiniti po pitanju provere vesti da u neznanju kakvo zlo prema sami sebi ne učinimo.
  Danas je već kasno ako ne saznamo kako smo sami sebi zlo učinili, jer smo prihvatili neproverenu vijest preko TV-a, Jedino proveriti svaku vijest .
  Ali Mi u Sandžaku smo već sami sebi zlo učinili jer nismo na vrijeme proverili vjest sa TV-a na polju ekonomije prilikom stvaranja novog ekonomskog simbola vrijednosti 1992-1994.god. te smo ga usled neznanja prihvatili i nataj način sami sebi zlo učinili i sami smo sebe svojom pasivnošću stavili u potčinjeni položaj usled neprovjeravanja vijesti na polju ekonomije pri stvaranju novog simbola ekonomske vrijednosti zato što se nismo bavili razotkrivanjem istine u laži t.j. bavili politikom već se politika bavila nama, i stavila nas u potčinjeni položaj usled neprovjeravanja vijesti na polju ekonomije pri stvaranju novog simbola ekonomske vrijednosti koji-a nas je stavili u potčinjeni položaj.
  To je indoktrinarna nauka o političkoj ekonomiji.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.