Učenici OŠ “Avdo Međedović” ostvarili zapažene rezultate na opštinskom i republičkom takmičenju

0
605

Učenici osnovne škole “Avdo Međedović” na opštinskom i republičkom takmičenja, iz srpskog i bosanskog jezika, zauzeli su prva tri mjesta . Kazali da im je takmičenje značilo mnogo, jer su testirali svoje znanje, ali i školu predstavili na najbolji način.

-Na početku sam bila uzbuđena i nisma vjerovala da sam osvojila tako visok plasaman. Cijele situacije postala sam svjesna kada sam došla kući i tek tada su me stigle emocije. Mogu reći da sam ponosna na sebe i rezultat koji sam ostvarila. Najvažnije je ne odustajati, jer se na kraju svaki trud i zalaganje isplate, poručila je Ena Ugljanin.

Nastavnici naglasili da su ovi talentovani ljudi naše svjetlo za budućnost, te da zajednica ima čime da se ponosi.

-Svake godine naši učenici zauzmu posebna mjesta. Ove godine, učenici šestog razreda, čiji sam ja bila mentor, zauzeli su drugo mjesto na opštinskom i treće na rebubličkom. One su bile najbolje na nivou cijelog grada i ponos je predstaviti ovakvu djecu. Sa njima nije bilo teško raditi, jer su se i oni maksimalno zalagili i učili. Također, nagrađeni su učenici i osmog razreda, osvojivši prva tri mjesta, rekla je Azra Ikić-Omerović, nastavnica Bosanskog jezika i književnosti.

Takmičenje je imalo za cilj da podstakne učenike na sticanje lingvističkih znanja o maternjem i nematernjem jeziku, razvijanje saznanja o značaju književnog jezika.

Učenicima je poručeno da biti najbolji nije lahko, te da vrhunski rezultati u školi i u životu podrzumijevaju mnogobrojna odricanja i naporan rad.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.