U Novom Pazaru otvorena kancelarija Fonda za razvoj

0
232

Ministar privrede Slobodan Cvetković, direktorka Fonda za razvoj Tatjana Matić i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac svečano su otvorili danas kancelariju Fonda za razvoj u ovom gradu koja će pokrivati i okolne opštine.

Cvetković je nakon otvaranja kazao da će početkom rada kancelarije u Novom Pazaru biti približeni programi Ministarstva privrede lokalnim i regionalnim korisnicima.

“Jedan od motiva za otvaranje treće kancelarije, posle Beograda i Niša, je manji procenat zaposlenih. Ministarstvo ima raspisane programe vredne 3,2 milijarde dinara, opredeljene za mala i srednja preduzeća, nabavku opreme, žensko preduzetništvo… Do sada smo ovde sa 163 miliona dinara podržali 63 projekta koji su vredni preko 630 miliona dinara. Pozivam sve iz regiona da dođu i zainteresuju se, naš posao je uspešan jedino ako plasiramo sredstva”, poručio je Cvetković.

Direktorka Fonda za razvoj Tatjana Matić rekla je da će zainteresovani preduzetnici u kancelariji moći da dobiju sve potrebne informacije o programima i kreditima koje nudi ta institucija.

“Otvaranje kancelarije je od izuzetnog značaja za razvoj malih i srednjih preduzeća i privrednih društava. Otvaranje kancelarije je od velikog značaja, ne samo za Novi Pazar, već i za ceo Raški upravni okrug, oko 300.000 ljudi će moći da dobije sve informacije, pomoć i aplicira za kredite Fonda koji su sigurno najpovoljniji u Srbiji i regionu”, izjavila je Matić.

Gradonačelnik Nihat Biševac je rekao da će Novom Pazaru, “gradu preduzetnika”, kancelarija Fonda za razvoj biti od velikog značaja.

“Značaj je još veći ako znamo da ovde nije bilo stranih investitora. Novi Pazar je grad preduzetnika, vreme će pokazati da će im kroz ovu kancelariju biti dostupnije informacije i sredstva Fonda za razvoj. Nadam se da će to iskoristiti za razvoj malih i srednjih preduzeća”, kazao je Biševac.

Na čelu kancelarije je ekonomista Eldin Mašović, dugogodišnji bankar.

Nakon otvaranja kancelarije Fonda, Cvetković je sa predstavnicima lokalne samouprave obišao radove na rekonstrukciji drugog dela Ulice generala Živkovića koje je finansiralo Ministarstvo privrede.

(Radiostoplus)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.