Tri godine od protesta građana, prisjetimo se kako je to bilo

0
2450
Prije 3 godine. 15. Oktobra 2018., su građani iz ulica koje su politički diskriminisane od strane vlasti u Novom Pazaru u procesu asfaltiranja, kao i džematlije koje pripadaju džamijama koje su diskriminisane u procesu asfaltiranja zbog pripadnosti jedinoj legitimnoj Islamskoj zajendicu, došli na zasijedanje skupštine grada Novog Pazara, u znak protesta, da bi izvršili pritisak na gradonačelnika Novog Pazara, da stavi svoj potpis odobrenja za asfaltiranje 20-ak ulica za koje Muftija Zukorlić obezbijedio finansije.

Skupština grada je većinski odbila prijedlog odbornika opozicije da se raspravlja o ovoj tački dnevnog reda, nakon čega je prekinula skupštinu.

Mirni protesta građana je isprovocirao direktor Kulturnog centra, Husein Memić, koji je počeo sa galalom i prokacijama džematlija, do tačke dok nije iscenirao kako mu je neko navodno opsovao majku.

Husein Memić je kasnije postao Ljajićev dežurni potpirivač kavge, da bi se zamaskirali zahtjevi opozicije, što je više puta kasnije pokazao na skupštinskim zasijedanjima.

Husein Memić ponovi izaziva incidente:
Dr. Jahja Fehratović je maksimalno apelovao na prisutne građane da se ne uznemiravaju zbog provokacija.

Prije 3 godine. 15. Oktobra 2018., Suad Zoranić, sin odbornika SDP Kasima Zoranića, uz asistenciju Ramiza Župića, današnjeg odbornika SDP-a, su na naročito drzak način izvršili krađu mobilnog telefona direktora Sandžak televizije, koji je snimao uživo prijenos protesta građana Novog Pazara zbog političke dismriminacije u asfaltiranju ulica.

Tri godine nakon dpgađaja, odbornik Ramiz Župić je priznao krivicu, zbog čega je osuđen na 5 mjeseci zatvora uslovne kazne. Dok se Suadu Zoraniću još uvijek sudi.

Pored krađe parfema od strane člana predsjedništva Ljajićevog SDPS-a Meha Omerovića, na aerodromu u Frankfurtu, ova krađa je postala simbol politike Ljajićevog SDP-a.

Krađa Meha Omerovića:

Prije 3 godine. 15. Oktobra 2018., Nakon skupštinske pauze koja je uslijedila nakon odbijanja da se razmtra o zahtjevu građana u diskriminisanim ulicama, kao i nakon provokacija koje su na okupljene na protestu izvršili Husein Memić, Ramiz Župić i Suad Zoranić, opštinsko obezbjeđenje je pokušalo da zabrani da 10 odbornika SPP-a prisustvuju nastavku zasijedanja skupštine grada, što je izazvalo burni reakciju odbornika i obespravljenih građana, koja je završila zauzimanjem skupštinske sale od strane građana.

Tako je to bilo 15. Oktobra 2018. godine, kada su građani Novog Pazara ustali protiv političke diskriminacije SDP-a u asfaltiranju ulica.
POGLEDAJTE PRILOG SANDŽAK TV-a


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.