Tona pite i 7.000 mantija za Gradsku upravu Novog Pazara

0
3104

Gradska uprava Novog Pazara dodijelila je ugovor za usluge restorana sa tradicionalnom kuhinjom zanatskoj radnji “Sve pod sač”, koja se jedina prijavila na raspisani tender, saznaje radio Sto plus.

Javnim pozivom za izbor restorana sa tradicionalnom kuhinjom tražena je nabavka 7.000 mantija, 1.000 kilograma pita, 600 čašica jogurta, 600 čašica kiselog mlijeka i 350 sokova.

Na tender se prijavila samo firma “Sve pod sač” čija je ponuda od 690.000 dinara bez poreza, odnosno 761.800 dinara sa porezom, prihvaćena. Ova vrijednost je ujedno i bila procijenjena vrijednost kompletne nabavke.

Ugovorom je predviđena mogućnost da, ukoliko ne bude potrebe, lokalna samouprava ne realizuje u potpunosti ugovorene vrijednosti usluga, odnosno ne nabavi predviđene količine hrane i pića.

Iako se na tender prijavio samo jedan ponuđač, to nije uticalo na postupak, budući da je njegova ponuda bila u skladu sa procijenjenom vrednošću nabavke. Dodatna fleksibilnost ugovora u vidu mogućnosti da se ne realizuju kompletne ugovorene količine, doprinosi racionalnom trošenju javnih sredstava.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.