Suđenje za ubistvo Hamidovića: Svjedočili supruga i deca ubijenog

0
2615

Pred Višim sudom u Novom Pazaru nastavljen je glavni pretres na suđenju Emrahu Latoviću iz Sjenice, okrivljenom da je u avgustu 2021. godine, u centru te opštine, ubio Edina Hamidovića. U svojstvu svjedoka danas su iskaz pred sudom dali supruga i djeca ubijenog Edina Hamidovića.

Supruga Hamidovića, Edina Hamidović u svom svjedočenju je rekla da je na njenog muža pucano kada se parkirao u blizini jednog restorana gdje su se, nakon što su klanjali jaciju namaz, uputili na večeru.

Kazala je da je pucnje začula kada je izašla iz kombija i kroz vrata na desnoj strani vozila krenula da uzme petogodišnju ćerku, koja je u tom trenutku spavala.

Edina je navela da je njen suprug “vodio Sjeničke novine” i da je u njima “pisao o kriminalu u Sjenici”, te da vjeruje da je to jedini motiv za sukob sa porodicom Latović i njegovo ubistvo.

Navela je da je posle smrti supruga našla papir na kojem je on, svojeručno napisao da mu prijete, da je te prijetnje prijavljivao policiji u Sjenici, konzulatu Srbije u Frankfurtu, kao i njemačkoj policiji, kao i da je njegova dvija telefona porodica predala nemačkoj policiji na vještačenje.

M.H. jedan od sinova Edina Hamidovića kazao je nakon što je čuo pucnje vidio pištolj koji viri kroz prozor suvozačevog vozila iz kojeg je pucano na njegovog oca. Kazao da su u vozilu bile dvije osobe, kao i da misli da je pucao vozač.

Rekao je da je on prvi pritrčao ranjenom ocu, koji je ležao na leđima, kao i da je nakon toga otrčao do ambulantnog vozila Hitne pomoći koje je bilo parkirano u blizini.

Z.H. jedna od ćerki ubijenog svjedočila je da je vidjela “bijeli automobil koji se veoma polako kretao”, da je začula pucnje zbog čega se uplašila i prekrila uši rukama, kada je dotrčala do oca vidjela ga je kako leži na ulici.

Suđenje se nastavlja 9. februara saslušanjem ostalih svjedoka.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru Emraha Latović tereti da je počinio krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora. Kako je Emrah i dalje u bekstvu, sudi mu se u odsustvu.

Osim njega, sudi se i Denisu Mujoviću i Ranku Đuroviću koji su okrivljeni da su pomogli Emrahu nakon počinjenog zločina, a na prvom ročištu oni su negirali krivicu.

Hamidović je bio član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač “Sjeničkih novina”, a sumnja se da je zbog pisanja te Fejsbuk stranice došlo do sukoba sa okrivljenim.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.