Subvencije za nova radna mjesta: Velike pogodnosti za poslodavce

0
24

Prijepolje – Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Prijepolje raspisala je Javne pozive za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja za četiri opštine Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.

„Već smo organizovali prezentacije Javnih poziva za ove četiri opštine, te je za sada oko 100 poslodavaca informisano o našim aktivnim merama”, objašnjava Ana Pejović, direktorka NSZ u Prijepolju.

Ona je istakla da je cilj ovih prezentacija da Javne pozive približe poslodavcima kako bi imali neposredan kontakt i kako bi im bili od pomoći da koriste usluge NZS.

„Poslodavci su zaintersovani za korišćenje naših programa, mada interesovanje nije isto za sve programe. Oni su uvek više zaintersovani za subvencije u jednokratnom iznosu od 250 000 dinara, nego za druge programe”, kazala je Pejovićeva.

Prema njenim rečima nadležni sektor u Beogradu svakodnevno prati realizaciju programa u celoj Srbij, sredstva se preusmerava iz onih krajeva gde nisu zaintersovani u krajeve gde jesu, te se na taj način vrši korekcija sredstava.

„Subvencija poslodavcima pod nazivom „Sticanje praktičnih znanja”, gde je iznos bio 28 000 dinara mesečno sa porezima i doprinosima, sada je iznos 31 000, imamo subvenciju iznosa programa „Pripravnika” gde je iznos za srednju stručnu spremu sada 31 000, dok je za visoku 35 000 i plus porezi i doprinosi.

To su iznosi na mesečnom nivou, za pripravnički staž sa visokim obrazovanjem, subvencija u tarajanju od 12 meseci je 35 000 dinara.

Imamo još jednu povoljnost upravo za ovaj program je da u odnosu na prošlu godinu, sada poslodavac nema obavezu zadržavanja lica u radnom odnosu, dakle, ukoliko se lice pokaže, verovatno će poslodavac ukoliko ima sredstava i zadržati, ali nije uslovljen obavezom da to i uradi”, zaključila je Pejović.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.