Srbijavode: Inspekcija naložila, vrbe će biti posječene

0
2039

Javno preduzeće “Srbijavode” saopštilo je danas da nije izdalo nalog za sečenje vrba na keju Raške u Novom Pazaru, već da je to uradila Vodna inspekcija i da će po njihovom rešenju sva stabla u koritu te reke biti posečena.

Iz tog javnog preduzeća su Sto plus radiju rekli da je Vodna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 13. marta donela rešenje i naložila “Srbijavodama” da iz regulisanog korita Raške “uklone sva zatečena stabla” i regulaciju reke vrate u funkcionalno stanje.

Po dobijenom nalogu, “Srbijavode” su danas raspisale javnu nabavku za izbor izvođača radova koji će drveće poseći.

“Na osnovu Rešenja Vodne inspekcije, naloženo je da se uklone sva zatečena stabla i to oko 130 stabala mekih lišćara (u koje spadaju vrbe, prim. aut.), oko 65 ukrasnih tuja i oko 15 stabala četinara”, odgovorili su iz tog javnog preduzeća.

Iz “Srbijavoda” su se pozvali na Zakon o vodama kojim je, radi zaštite voda, odbrane od poplava i zaštite životne sredine, zabranjeno saditi drveće na odbrambenom nasipu.

Seča nekoliko vrba na keju Raške izazvala je nezadovoljstvo i negodovanje građana Novog Pazara na društvenim mrežama.

Predstavnik Građanske inicijative “Za zdrav Novi Pazar” Emir Murselović rekao je radiju Sto plus da je negativna reakcija građana potpuno očekivana jer su posečene vrbe bile glavni simbol tog dela grada.

Izvor: Radio sto plus


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.