SPP Tutin – Zahtijevamo hitno rasvetljavanje slučaja bombe u Suhom Dolu

0
283

Povjereništvo SPP TUTIN sa velikom zabrinutošću je primilo vijest o detonaciji eksplozivne naprave u selu Suhi Do. Samo uz Božiju pomoć spriječen je najgori ishod i sačuvani ljudski životi.

Zahtijevamo od svih nadležnih organa da se uključe u rasvetljavanje ovog nemilog dogadjaja. Detoniranje eksplozivne naprave u krugu džamije, koja je postavljena u svetom mjesecu Ramazanu za vrijeme teravije namaza smatramo najvećim stepenom provokacije i pokušajem unošenja nemira i straha u narod.

Bez ikakve želje za prejudiciranjem i donošenjem zaključaka prije nego službeni organi odrade operativni dio svog posla želimo da podsjetimo i napomenemo javnost na tri napada na direktora Doma za lica mentalno ometena u razvoju, Omera Đondića kada mu je u dva navrata podmetan požar ispod auta i još jednom kada je spaljena porodična vikendica, a niti jedan od tih slučajeva nije riješen. Navodimo primjer direktora Omera Đondića iz razloga što teraviju namaz direktor klanja u džamiji u Suhom Dolu, te smatramo to još jednim razlogom da ova istraga postane apsolutni prioritet.

Najoštrije osuđujemo razvoj događaja i zahtijevamo hitnu reakciju od nadležnih organa da ispitaju slučaj eksplozije bombe u Suhom Dolu, imajući u vidu da su mogla da stradaju izmedju ostalog, nevina djeca i da se o ishodu obavijesti javnost koja je uznemirena i očekuje rasvjetljavanje ovog ataka na živote naših sugrađana.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.