SPP Sjenica – Nelegalna većina dovela opštinu u blokadu računa

0
522

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja Sjenice izražava duboku zabrinutost zbog blokade računa budžeta opštine Sjenica u iznosu od preko 60 miliona dinara.

Od „vlasti“ koja je do 2020. godine zadužila budžet do neslućenih razmjera nije se moglo ni očekivati ništa drugo do da nastavi tamo gdje je stala: bogaćenje pojedinaca, kupovina glasova, nedomaćinsko trošenje narodnih para.

Očigledno je opet dat prioritet pojedinačnim, rođačkim, kumovskim i partijskim interesima u odnosu na interese građana zbog kojih budžet postoji a u smislu stvaranja uslova za bolje obrazovanje, infrasrukturu, socijalnu zaštitu, kulturu, sport i sve ono što život u jednoj zajednici čini kvalitetnijim i sadržajnijim.

Također se i nastavilo sa uništavanjem javnih preduzeća i javnih ustanova jer radnici u istim nisu primili lične dohotke ili su ih primili po partiskom principu i prioritetu i na taj način se stvara atmosfera nesigurnosti i nerada odnosono atmosfera „što gore to bolje“. Valjda nekima odgovara stanje haosa jer će u takvom ambijentu lakše ostvariti svoje nečasne namjere.

Prva žrtva takvog neodgovornog ponašanja je već vidljiva, oglasio se na društvenim mrežama klub malog fudbala, koji je u predhodnih par godina bilježio izvanredne rezultate a potvrda tome je velika posećenost utakmicama kluba u gradskoj hali što „vlastodršcima“ nije dovoljno da podrže te mlade ljude već su im saopštili da Opština nema novca za takve aktivnosti. Važniji su im njihovi lični, partiskih i „koalicioni“ interesi, da se neko „ofajdi“ ili da se namire neki „biznismeni“ od bavljenja sportom, odnosno interesa djece i omladine.

Huligansko-kriminogena većina je jasno pokazala svoje namjere i time što je uradila a to je da je prvo zaposlila svoje supruge, sinove, snahe i članove svoje porodice a naravno narodu i građanima su data obećanja.

Već viđeno ponašanje iz perioda do avgusta 2020. godine i u ovih nekoliko mjeseci ima dugotrajne negativne posljedice na javni život svih građana naše Opštine. Jedino je valjda u Sjenici moguće da „ koze čuvaju kupus“ a rezultat toga je svima jasan. Opština Sjenica je jedina dužna opština u Zlatiborskom okrugu (od 10 opština) i iz dužničkog ropstva neće izaći nažalost u skorijoj budućnosti jer je sav novac otišao i ide u privatne džepove.

Ostaje da se vidi kako će nelegalna većina riješiti ovaj problem jer nam iskustvo govori da je u prošlosti posezala za trošenjem namjenskih sredstava u nenamjenske svrhe što je također korak unazad jer su ta sredstva predviđena za riješavanje mnogih zajedničkih problema a ne za otplatu dugova.

Stranka pravde i pomirenja je jedina stranka koja se bori za interese svih gradjana Sjenice što je i pokazala u tri ipo godine obnašanja vlasti pokrećući najveći investicioni ciklus u istoriji a čiji su rezultati vidljivi svakom dobronamjernom i poštenom građaninu. Nećemo dozvoliti ponovnu pljačku budžeta odnosno narodnih para, borićemo se svim legitimnim sredstvima da se nastave svi projekti koje je Stranka pravde i pomirenja započelia a koji su ozbiljno ugroženi agresijom na Opštinu od strane lopovsko-kriminogene strukture.

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.