SPP Priboj: Najoštrije osuđujemo postavljanje bilborda sa likom Draže Mihailovića

0
275

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM BILBORDA SA LIKOM DRAŽE MIHAJLOVICA OPŠTINSKOG ODBORA STRANKE PRAVDE I POMIRANJA U PRIBOJU

Opštinski odbor Stranke Pravde i Pomirenja najoštrije osuđuje nelegalno, zlonamjerno i provokativno postavljanje bilborda sa likom Draže Mihajlovića, od strane Udruženja ”Naša Drina”.

Udruženje ”Naša Drina” je u noći ponedeljak na utorak, na magistralnom putu Priboj – Jarmovac nelegalno i bez ikakvog odobrenja loklane samouprave, iako su bili upoznati sa načinom postavljanja istog, postavila birbord sa obavještenjem o otvaranju muzeja i otkrivanje spomenika Draži Mihailoviću, sa namjerama i ciljevima koji su njima poznati, gdje se jasno može zaključiti njihova zla namjera usmjerena direktno prema Bošnjacima Prijepolja i Pribolja, ali i prema svim ostalim.

Nakon nemilih događaja u Priboju čije su žrtve bili Bošnjaci i svih napora koji su činili lokalni i republički politički činioci da dođe do smirivanja situacije, pomirenja i izgradnje dobrih međunacionalnih odnosa, ovakve poruke nam govore da u našem društvu žive i dalje oni koji mrze Bosnjake, kojima nije stalo do mira u našoj državi i koji bi ponovo vraćali državu u ratna vremena. Ove poruke šalju oni koji sigurno nisu odgovarali za svoja počinjena krivična dijela i koji ne žele dobro ni Srbima, ni Bošnjacima, ali ni državi Srbiji.

Priboj je multinacionalna sredina u kojoj žive Bošnjaci kao ravnopravni građani drzave Srbije, koji konstantno dokazuju da im je stalo do suživota sa većinskim srpskim narodom i ostalim, uz poštovanje različitosti, tolerancije, saradnje i baštinjenja dobrih komšinskih i prijateljskih odnosa.

Međutim ovakve zlonamjerne i tendenciozne poruke sa jasnim elementima raspirivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti Bošnjake Priboja su jako uznemirile, sto ih navodi da se već duži vremenski period konstatno pitaju ”šta je slijedeće”?

Pitamo se kome to smetaju Bošnjaci Priboja? Kakve se to nama poruke šalju? Zar nekome smeta mir i suživot u Priboju? Da li nam se neko u lice smije nakon ubistva Ervina Ćelahmetovića? Hoće li neko da nam da do znanja da sada iz izvesnih namjera stoji organizovana grupa sa imenom i likom Drže Mihajlovića? Šta mi kao Bošnjaci da radimo dalje? Da li neko misli da ćemo da ćutimo i trpimo? To su samo neka od pitanja koja postavljaju zabrinuti Bošnjaci Priboja. Odogovori se znaju.
Juče smo dobili jasan odgovor, Bošnjaci Priboja smetaju određenim retrogradnim i ratnohuškačkim organizacijama i pojedincima koji se kriju iza tih organizacija a dobro se zna ko su imenom i prezimenom, onim koji priželjku rat, ubijanja, torturu i progon stanovništva limske doline. Bošnjaci Priboja smetaju svim zlonamjerni i lošim ljudima koji prizemnim i primitivnim metodama žele da unesu strah, netrpeljivost,nepovjerenje, vrijeđanje, neizvjesnost među građane Priboja i u konačnici iseljavanje Bošnjaka.

Kako se ovo u budućnosti nikako ne bi smelo više dešavati, zahtjevamo od svih opštinskih, inspekcijskih, prekršajnih i tužilačkih organa da odmah reaguju, nalože pod hitno uklanjanje pomenutog bilborda, a sve učesnike iz navede organizacije privedu licu pravde i kazne najstrožijim kaznama.
Samo ovakvim postupanjem pokazaćemo da kao društvo ne dijelimo isti sistem vrijednosti sa gore pomenutim pojedincima i organizacijama i da lokana samouprava i državni organi jasno stoje uz Bošnjake Priboja.

Stranka pravde i pomirenja ima jasno definisanu ideologiju i program u kome su mir, pomirenje, tolerancija, dijalog, suživot, poštovanje različitosti i dobri međunacionalni odnosni osnov za napredak drzave i društva. Zato nećemo dozvoliti da ovakvi i slični ekstremni slučajevi prođu nekažnjeno, ili još gore nagrađeno. Zalagaćemo se da se jasno odvoji dobro od zla i da zlo zauvijek bude pobjeđeno.

OPŠTINSKI ODBOR STRANKE PRAVDE I POMIRENJA PRIBOJ


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.