SPP pokrenula inicijativu uređenja infrastrukture u naselju Pašino Guvno

0
30

Na poziv građana, predstavnici Stranke Pravde i pomirenja obišli su dio Pašinog Guvna u Novom Pazaru kako bi vidjeli sa kojim se infrastrukturnim problemima mještani susreću. Loše stanje puta i kanalizacija još iz prošlog vijeka rezultirali su da ovaj dio naslja koji se nalazi na nekoliko stotina metara od centra grada napuštaju svi kojima se za to ukaže prilika. Državni sektetar u Ministarstvu građevinstva, saobraćaja i infrastrukture i odbornik SPP-a, ističe da je ovo mjesto potencijal koji Grad Novi Pazar mora prepoznati.

“Ovdje su problemi višestruki. Nažalost, ne postoji akcija od strane Lokalne samouprave kako bi se ovaj dio grada Novog Pazara stavio u funkciju. Ne postoji nikakva infrastruktura, niti kanalizaciona niti elekromreža a to su problemi sa kojima se ovi građani susreću već nekoliko decenija. Pokušali su u nekoliko navrata da nađu adrese kojima bi se mogli obratiti ali ih nisu našli. Mi smo danas ovdje, makar savjetodavno, da saslušamo građane i da probamo da ih uputimo na neke institucije kao i na načine do kojih bi došli do rešenja. Smatramo da bi se ovdje mogla uspostaviti jedna samoodrživa priča. Moglo bi da profunkcioniše jedno naselje koje bi se prije svega urbanizovalo kroz plansku dokumentaciju”, ističe Edin Zećirović.

https://www.youtube.com/watch?v=GDwa6uJSCto&feature=youtu.be

Mještani dodaju da je ovo više decenijski problem, da su ih mnogi do sada obilazili ali da konkretnih rezultata nije bilo.

“Ovaj put je preki potreban za ovo naselje ovdje. Moramo se pokrenuti oko ovog puta. Imamo šanse da ga odradimo, čak mi je čovjek koji je kupio plac dao obećanje da možemo urediti put i kroz plac. Samo je potrebno da se odradi dokumentacija, dozvola i sve ono što je neophodno. Ovo naselje je 100-200 metara vazdušnom linijom od centra grada, a totalno je zaboravljen ovaj dio grada”, kazao je mještanin Amel Ibrahimović.

“Taj put održavamo individualno, kao što i vidite. Samo jedan deo naselja ima kanalizaciju dok ostali nemaju. Svi bi se placevi povezali. Bilo je pokretanja akcije ali sve se stajalo. Krene se i stane i tako ostane”, dodaje Međedović Ismet.

Još jednom uputili apel gradskim službama da obrate pažnju na ovaj dio grada u kojem vrijeme kao da je stalo.

SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.