SPP – Neprihvatljiva dodjela stipendija studenticama koje su veličale zločinca

2
1224

Stranka pravde i pomirenja snažno osuđuje svaki oblik glorifikacije osuđenih ratnih zločinaca i genocida, nepoštovanje žrtava i propagandu genocidnih ideja i ponašanja. Smatramo da je takvo ponašanje neprihvatljivo i suprotno temeljnim vrijednostima demokratije, pravde, pravičnosti, pomirenja, dugoročnog mira na prostoru Balkana i sigurne budćnosti.

Neprihvatljivo je da Aleksandar Vulin, koristeći službeni položaj, obezbjeđuje stipendije studenticama koje su bile sankcionirane zbog glorifikacije masovnog ubijanja Bošnjaka, genocidnih ideja i veličanja osuđenih ratnih zločinaca. Kao društveno odgovorna lica trebamo raditi na suzbijanju takvih ponašanja, vaspitavajući svoju djecu na vrijednostima suprotnim ratovanju, zločinima i masovnim ubijanjima. Samo kvalitetno odgojena omladina može biti snažan pokretač države i društva. Ova vrsta nagrade onima koji šalju negativne poruke, vrijeđaju sve dobre ljude koji vjeruju u istinu i pravdu. Naša stranka teži uspostavljanju sistema jednakih šansi, procedura kriterijuma i kvaliteta koje će osigurati pravičnu dodjelu stipendija zasnivanu na temeljima kvaliteta akademskog uspjeha, studentskih potreba i njihovih doprinosa društvu. Treba napomenuti da Aleksandar Vulin neovisno odgovara za svoje postupke ove vrste. Lideri stranaka koje čine vladajuću većinu čine napore na polju pomirenja bošnjačkog i srpskog naroda, u promociji dijaloga i saradnje među narodima i uspostavljanju dobrih međunacionalnih odnosa.

Kao stranka koja je dio vladajuće većine, svjesni smo naše odgovornosti u održavanju povjerenja javnosti i suočavanju s izazovima. Naša misija je iskreno suočavanja sa prošološću, borba za mirnu budućnost, suzbijanje retrogradnih ideja koje pojedinci tendenciozno pokazuju nemareći za posljedice osjećanja žrtava ratnih zločina i naroda koji žive na ovim prostorima. Zarad sigurne budućnosti, iskrenog pomirenja uz tendencije da se nikada nikome više ne dogodi genocid, pažljivo ćemo temeljito analizirati ovaj slučaj kako bismo uspostavili dugoročne mehanizme koji će spriječiti ponavljanje sličnih situacija u budem periodu.

Kao politička stranka, istinski promoviramo i podržavamo vrijednosti jednakosti, tolerancije i poštovanja ljudskih prava.

(SPP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

Comments are closed.